Crama JELNA și-a lansat aseară gama de vinuri premium, numită “Dealu Negru by Jelna”

Crama JELNA și-a lansat aseară gama de vinuri premium, numită “Dealu Negru by Jelna”

 

Gama premium a Cramei Jelna, numită “Dealu Negru by Jelna”, a fost lansată aseară oficial, la The Drinks Store, magazinul de prezentare al distribuitorului de băuturi CafeBarSelect. Două vinuri spectaculoase (un Sauvignon Blanc și un Rosé din Merlot cu Cabernet) au fost oferite spre degustare celor 50-60 de oaspeți prezenți, alături de alte patru “etichete” din gama entry-level, Jelna.

Unul dintre cele patru vinuri din gama Jelna a fost tocmai Sauvignon Blanc-ul premiat cu bronz în Marea Britanie, în urmă cu o săptămână, în cadrul London Wine Competition. Vinul medaliat poate fi achiziționat din The Drinks Store, sau din depozitul CafeBarSelect. Celelalte trei vinuri din gama Jelna, prezentate aseară, au fost Feteasca albă (premiat, recent, la Brașov), Rosé din Pinot Noir și Roșu – Pinot Noir. Toate au fost foarte apreciate de către degustători.

Revenind la gama premium, “Dealu Negru by Jelna” – însumând cinci vinuri speciale – aceasta va intra la vânzare în cel mult 3 săptămâni, în rețeaua HORECA, în depozitul CafeBarSelect și în magazinul The Drinks Store. Producătorii ne propun un Sauvignon Blanc, un Rosé (vinificat în două moduri), un Pinot Noir roșu (vinificat cu drojdie salbatică), un Cabernet Sauvignon Rezervă și un Sauvignon Blanc pentru desert.

Artistul din spatele acestor vinuri este oenologul Darius Pripon, un tânăr de 27 de ani, cu studii solide în țară și străinătate și cu experiență deja la câteva crame din România și Noua Zeelandă.

Crama Jelna și via de cca. 26 hectare sunt investiția de suflet a bistrițenilor Daniel și Ovidiu Moldovan, care au afaceri și în alte domenii. După un prim pas mai puțin reușit cu vinurile din recolta 2016, produsele lansate recent și medaliile care au început să curgă schimbă cu totul imaginea Cramei Jelna. Și asta se vede deja în vânzări, la nivel național, spun cei doi investitori.

Categories: Business in top

About Author