Cu aproape 1 mil.euro Vila 1 din Sângeorz Băi va fi reabilitată

Cu aproape 1 mil.euro Vila 1 din Sângeorz Băi va fi reabilitată

Investiția cuprinde atât reabilitarea și modernizarea construcției, cât și dotarea muzeului și a atelierelor care vor fi amenajate acolo. Astăzi a fost semnat contractul de proiectare și execuție al lucrărilor.

„O nouă veste bună pentru sângeorzeni vine astăzi prin semnarea contractului de Proiectare și Execuție a lucrărilor de reabilitare a Vilei 1. După atâția ani în care frumosul nostru edificiu a stat să se dărâme, iată că printr-un efort comun dar mai ales prin buna înțelegere a sângeorzenilor vom începe lucrările atât de necesare pentru dezvoltarea orașului nostru”, anunță Traian Ogâgău, primarul orașului Sângeorz Băi.

Lucrările vor fi făcute de mai multe firme care s-au asociat pentru a câștiga proiectul, iar lider al asocierii este firma Est Coast Construction and Remodeling din Maieru. Contractul semnat astăzi estede 2,7 mil.lei, iar cu acești bani se va face reabilitarea clădirii.

După ce lucrările vor fi finalizate în Vila 1 din Sângeorz Băi va fi amenajat un muzeu al apelor minerale și ateliere de fotografie, sculptură, arte creative și un atelier meșteșugăresc. Dotarea acestora va ridica investiția totală pentru Vila 1 la 900.000 euro.

Vila 1 din Sângeorz Băi este reprezentatrivă pentru stilul arhitectural românesc din sec. XX. Aceasta are o suprafață de aproximativ 300 mp și un regim de înălțime P+E+M. Construcția este într-o avansată stare de degradare.

Categories: Local

About Author