Cum pot dona companiile 20% din impozitul pe profit platformei „Donează pentru linia întâi”

Cum pot dona companiile 20% din impozitul pe profit platformei „Donează pentru linia întâi”

Cea mai mare platformă de donații din România, “Donează pentru linia întâi” a adunat într-o lună de zile peste 2.000 de companii s-au unit într-un efort comun de eradicare a coronavirusului și repornire a economiei din România. Până acum s-au făcut donații de 11,3 mil. lei.

“Donează pentru linia întâi” este campania prin intermediul căreia antreprenorii, companiile, dar și orice persoană fizică pot pune umărul la furnizarea de echipamente de protecție și nu numai personalului medical din prima linie.

În cazul persoanelor juridice, ajutorul poate veni de două ori, dacă aleg să direcționeze 20% din impozitul pe profit către cauză. Totul se poate face printr-un contract de sponsorizare.

Pașii care trebuie urmați pentru a putea dona 20 % din impozitul pe profit sunt următorii:

  1. Dacă societatea comercială plătește impozit pe profit, suma aferentă sponsorizării este scăzută din impozitul pe profit datorat, la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat
  2. Microîntreprinderile pot sponsoriza, de asemenea, Donează pentru linia întâi, urmând să deducă valoarea sponsorizării, până la nivelul de 20%, din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile

Este bine de știut că procedura pentru redirecționarea celor 20% din impozitul pe venit este simplă. Tot ce trebuie făcut este să fie semnat un contract de sponsorizare, în două exemplare, ce ulterior trebuie înregistrat în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului plății efective a impozitului).

Ba mai mult, dacă suma donată depășește aceste limite, companiile ce plătesc impozit pe profit pot reporta diferența și continua să o deducă timp de 7 ani consecutivi. În cazul firmelor ce plătesc impozit pe venit (microîntreprinderile), diferența este, de asemenea, reportabilă și deductibilă timp de 28 de trimestre consecutive.

Donează pentru linia întâi este o inițiativă aparținând companiilor Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*