DAN STEEL Beclean, cu 400 de oameni, a pus lacăt pe ușă

DAN STEEL Beclean, cu 400 de oameni, a pus lacăt pe ușă

Combinatul DAN STEEL de la Beclean anunță că și-a întrerupt temporar activitatea începând cu 1 aprilie, “având în vedere contextul economic cauzat de răspândirea infecției cu virusul COVID-19 și a stării de urgență”.

Conducerea Dan Steel a notificat Bursa de Valori București, unde este listată, că și-a întrerupt activitatea din cauza pandemiei. De fapt, combinatul funcționa la cote de avarie de mai multe săptămâni, în condițiile în care de aproape un an este bombardat de creditori cu cereri de insolvență, propriri de conturi, executări silite de bunuri etc. Compania datorează mai multe milioane de euro, între cei mai mari creditori fiind ArcelorMittal Zenica (Bosnia), Unicredit Bank și Belmet Handelsgellschaft (Austria).

Controlat de antreprenorul Dan Vasile, printr-o firmă din Negrești-Oaș, combinatul este printre cei mai mari angajatori din Beclean, cu cca. 400 de salariați. Aflată la un pas de insolvență, este foarte posibil ca firma să nu poată beneficia de facilitățile acordate de stat în această perioadă, pentru că acestea favorizează afacerile care au avut de suferit strict din cauza pandemiei.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*