DIMEX vrea un hotel cu 6 niveluri la Colibița, însă deocamdată se lovește de PUG

DIMEX vrea un hotel cu 6 niveluri la Colibița, însă deocamdată se lovește de PUG

DIMEX 2000 Company, cel mai mare constructor din județ după valoarea veniturilor din 2020, intenționează să construiască un hotel de 4 sau 5 stele la Colibița, însă așteaptă ca Primăria locală să reglementeze regimul de înălțime permis, pentru că în condițiile actuale cele șase niveluri propuse de investitor nu sunt acceptate.

“Avem un teren de 80 de ari, pe malul lacului, și intenționăm să construim acolo un resort turistic la standarde ridicate. Din păcate, în acest moment, regimul de înălțime acceptat nu permite ca proiectul nostru tehnic să fie implementat. Noi vrem să facem un hotel mare, la standarde înalte, cu șase niveluri, care să atragă turiști din toată țara și din străinătate. Suntem însă în discuții cu autoritățile și ne dorim ca acestea să caute soluții pentru a modifica PUG-ul. E adevărat, trebuie ținut cont de mulți factori la modificarea regimului de înălțime, cum ar fi mediul sau vederea spre lac, însă considerăm că dacă autoritățile locale sau județene vor investiții importante în stațiunea Colibița, este absolut necesar un nou PUG. Dacă nu, nu!” – a declarat, pentru BistrițaBusiness, Ioan Scurtu, proprietarul companiei DIMEX.

Acesta estimează că în maximum doi ani hotelul ar putea fi inaugurat, dacă s-ar mișca lucrurile în sensul dorit, iar modificarea regimului de înălțime ar deschide calea spre noi investiții de proporții în Colibița. “Acolo autoritățile locale și județene trebuie să decidă ce fel de viitor vor pentru Colibița. Vor un turism mic, în pensiuni, în special de weekend, care e greu de controlat, greu de fiscalizat, sau vor o dezvoltare serioasă, cu hoteluri medii și mari, care ar ridica mult calitatea serviciilor, durata șederii și ar însemna o fiscalizare clară și venituri la bugetul local. Pentru noi această investiție nu e o prioritate imediată, dar ne-o dorim cu siguranță dacă e posibil” – a mai spus Scurtu.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*