Fabricile grupului TERAPLAST funcționează în parametri normali

Fabricile grupului TERAPLAST funcționează în parametri normali

Alexandru Stănean, CEO TeraPlast, a anunțat că toate fabricile companiei lucrează în parametri normali însă se așteaptă o reducerea fluxului de comenzi în următoarea perioadă.

Statutul de companie listată nu îmi permite să divulg foarte multe informaţii exacte, dar pot să confirm că la ora asta toate fabricile grupului funcţionează. Într-adevăr, pe unele canale de distribuţie precum business to consumer, vedem o reducere a fluxului de comenzi, oamenii stau în casă şi nu sunt foarte preocupaţi să facă renovări. Dar, din fericire, zona de business to business merge, aş îndrăzni să spun foarte aproape de parametri normali, atât pe ceea ce înseamnă consumul de pe piaţa internă cât şi ceea ce înseamnă exporturile grupului. Şi în România şi în Serbia lucrurile merg mult mai bine decât dacă am asculta doar ceea ce se spune la televizor”, explică Alexandru Stănean.

Stănean a explicat că grupul Terapast este oarecum protejat acum în contextul crizei provocată de COVID-19, asta pentru că firma are un business diversificat. El a mai subliniat faptul că firma nu mai are probleme de achiziţii în condiţiile în care transportul de marfă în UE s-a reglat.

E preferabil ca firmele care încă mai pot să muncească, pentru că restaurantele şi hotelurile sunt oprite, transportul aerian e 90% oprit, sper ca industriile care mai pot să funcţioneze să fie lăsate să funcţioneze. (…) Poate profităm de perioada asta în care multe lucruri nu merg şi facem să meargă ce nu a mers niciodată în România: construcţia de infrastructură”, mai spune Alexandru Stănean.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*