După o investiție de 18 mil. lei în echipamente, Primăria Bistrița începe asfaltările în regie proprie

După o investiție de 18 mil. lei în echipamente, Primăria Bistrița începe asfaltările în regie proprie

În urma unei investiții totale de aproximativ 18 milioane lei, Primăria Bistrița are o stație nouă de asfalt, în funcțiune, și toate utilajele necesare pentru a interveni cu reparații, în regie proprie, pe străzile din oraș. Lucrările au început deja, pe strada Panait Cerna.

Vineri, 23 iunie a.c., reprezentanții Primăriei au pus în funcțiune stația de mixturi asfaltice, în prezența jurnaliștilor.

“Stația actuală o înlocuiește pe cea veche, produsă și montată în 1968, când producția era de 8-10 tone pe oră, însă în ultimii ani nu putea produce mai mult de 2 tone pe oră. Noua stație, model 2022, produce 60 de tone de asfalt pe oră. A fost montată, s-au făcut toate probele și este perfect funcțională. Avem obligația și ne dorim mult să acoperim o nevoie elementară a orașului, aceea de a avea drumuri bune. Și mă refer la drumurile asfaltate dar care periodic trebuie să intre într-un proces de reparații, dar și la sutele de drumuri de piatră și de pământ pe care le avem. A băga la nesfârșit bani în piatră pentru drumurile de piatră este o gaură neagră pentru buget, plus că este o soluție total anacronică pentru că tot un drum de piatră rămâne, ploaia îl spală, se deteriorează și te trezești la un moment dat că ai cheltuit sume astronomice pentru o problemă rămasă nerezolvată. Cu această stație proprie, venim cu o soluție rapidă!”, a declarat primarul Ioan Turc.

Echipa de muncitori din cadrul DSP, care va opera stația și celelalte echipamente, e formată din 45 de persoane.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*