Exclusiv : COMELF își pune panouri solare pe fabrică, investiție de 3,5 mil. lei

Exclusiv : COMELF își pune panouri solare pe fabrică, investiție de 3,5 mil. lei

Producătorul de echipamente terasiere și energetice COMELF SA investește peste 3,5 mil. lei în panouri solare, pe care le va monta pe acoperișul fabricii, cu scopul de a reduce consumul de energie provenit din rețeaua națională.

Fondurile provin parțial din granturi norvegiene, prin proiectul “An investment in a smarter and more efficient future”, care a fost aprobat în iunie 2020. Valoarea totală estimată a investiției este de 684.850 euro (fără TVA), din care fondurile nerambursabile înseamnă 350.000 euro (55,33%).

Sistemul fotovoltaic care va fi instalat va avea o capacitate echivalentă cu 990 kWp, conform detaliilor tehnice din proiect, iar energia produsă va fi folosită exclusiv în cadrul companiei, fără livrări în rețeaua națională.

În acest moment, COMELF a scos la licitație contractul de achiziție și instalare a echipamentelor, așteptând oferte până în data de 23 octombrie, ora 12.00.

De la momentul semnării contractului, câștigătorul va avea la dispoziție 7 luni ca să realizeze execuția lui.

În urmă cu un an, COMELF a mai implementat un proiect finanțat parțial din fonduri nerambursabile (în valoare de 1 mil. lei), care a urmărit crearea unui sistem de monitorizare a consumurilor de utilități și producție realizate, identificarea și implementarea de măsuri de eficiență energetică.

COMELF SA este una dintre cele mai mari companii bistrițene, cu venituri de 149 mil. lei în 2019 și aproape 800 de angajați. Afacerea e controlată, în proporție de 80,93%, prin Uzinsider de antreprenorii Constantin Savu și Emanuel Babici. Este listată la BVB, fiind unul dintre membrii fondatori ai bursei românești.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*