Ferma de 172 ha a companiei MIRO SA este scoasă la licitație pentru 3 milioane euro, plus TVA

Ferma de 172 ha a companiei MIRO SA este scoasă la licitație pentru 3 milioane euro, plus TVA

Ferma de la Petriș a companiei MIRO SA (aflată în reorganizare) este scoasă la vânzare de Casa de Insolvență Transilvania (CITR) pentru suma de 3.053.230.09 euro, plus TVA.

În calitate de administrator judiciar al MIRO SA, afacere deținută de antreprenorul Ion Măgădan (75%), Casa de Insolvență Transilvania scoate la licitație, prin negociere directă, ferma pomicolă aflată în patrimoniul firmei bistrițene. Proprietatea cuprinde terenuri în suprafață totală de 172,16 ha, din care 96.67 ha sunt ale MiRO SA, restul de 75.49 ha fiind concesionate de la Agentia Domeniilor Statului (ADS). Suprafețele cultivate cu măr, prun, cireș, cais și viță de vie includ culturi pe rod, respectiv culturi tinere, neintrate pe rod.
Printre dotările fermei se numară utilaje de prelucrat terenul, tractoare, echipamente de depozitat (boxpaleți și navete) și echipamente de aplicat tratamente. Proprietatea scoasă la vânzare mai include clădiri administrative și spații de lucru cu o suprafață utilă de 912 mp, respectiv o clădire pentru cazarea muncitorilor zilieri, cu o suprafață utilă de 476 mp.
Cea mai importantă facilitate este reprezentată de o hală industrială cu suprafața utilă de 2.383 mp, care include 12 celule frigorifice cu atmosferă controlată, care permit depozitarea a 2.000 tone de fructe.
Prețul de pornire al negocierii directe este de 3.053.230.09 euro plus TVA.
Ofertele de participare la negociere directă precum și dovada plății garanției de 10% din prețul de pornire vor trebui depuse la adresa de corespondență a CITR Filiala Sibiu SPRL până în data de 28.08.2018, la ora 10:00.
Caietul de sarcini poate fi achiziționat începând cu data de 21.08.2018 de la sediul de corespondență al CITR Filiala Sibiu SPRL.

Acum 3 ani, administratorii MIRO încercau să vândă aceeași fermă cu 2,4 milioane euro, în încercarea de a scoate firma din insolvență.

În 2018, Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis declanșarea procedurii de faliment.

Categories: Business in top

About Author