Grupul TeraPlast se implică în formarea elevilor prin programe de învățământ dual

Grupul TeraPlast se implică în formarea elevilor prin programe de învățământ dual

Grupul TeraPlast,cel mai mare producător român de materiale de construcții, se implică, alături de Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița și Primăria Bistrița,în formarea viitoarelor generații de angajați, prin intermediul programului de învățământ profesional dual, urmând astfel strategia de  CSR a Grupului – Împreună Clădim România.

 „TeraPlast are o strategie de dezvoltare pe termen lung, bazată pe o echipă motivatăși orientată spre performanță. Considerăm că acest parteneriat este un pas înainte pentru susținerea obiectivului nostru și pentru a crește angajabilitatea absolvenților. Prin acest parteneriat ne propunem să pregătim viitoarele generații de angajați ai Grupului TeraPlast. Considerăm că situația actuală de pe piața muncii a creat necesitatea unei colaborări mai strânse între operatorii economici și instituțiile de învățământ, cu acțiuni concrete și eficiente, cum este și cazul învățământului dual”, a declarat Mihaela Anca, director de resurse umane în cadrul TeraPlast.

Programul va avea o durată de 3.5 ani și va include etapele de informare și promovare, recrutarea, selecția și admiterea candidaților și perioada efectivă de formare profesională prin învățământ dual, la finalul căreia elevii vor susține un examen de certificare a calificării.

Necesitatea învățământului dual a rezultat în principal din nevoia tot mai stringentă de forță de muncă calificată a operatorilor economici. Pentru anul școlar 2020-2021, la Liceul Tehnologic Grigore Moisil din Bistrița avem propuse 3 calificări și ne așteptăm să ajungem la un număr de 84 de elevi implicați în învățământul dual. În ce privește colaborarea noastră cu TeraPlast ne așteptăm la un dialog constructiv și promptitudine pentru o bună pregătire a elevilor și a viitorilor angajați ai TeraPlast, precum și implicarea tutorilor de practică în pregătirea elevilor”, a declarat Prof.ing Mihai-Moldovan Sipoș, Director adjunct Liceul Tehnologic Grigore Moisil.

Astfel, în anul școlar 2020-2021, un grup de 21 de elevi de clasa a IX-a vor începe stagiul de pregătire practică în cadrul companiei, pentru a obține calificarea „Operatori la mașini cu comandă numerică” și vor primi o bursă lunară de 200 lei, suplimentar față de bursa acordată din fonduri publice. În plus, pentru motivarea elevilor, în fiecare an, 3 dintre cei mai implicați elevi vor beneficia de un premiu de performanță în valoare de 500 lei.

Grupul TeraPlast va fi reprezentat în consiliul de administrație al unității de învățământ și va participa, prin specialiștii săi, la stabilirea și realizarea planificării strategice a unității de învățământ, la stabilirea probelor și elaborarea procedurii de admitere a candidaților pentru locurile din învățământul dual, precum și la poiectarea curriculumului și organizarea procesului de pregătire și evaluare a elevilor.

Ulterior, un tutore de practică din cadrul Grupului TeraPlast va fi cel care va coordona formarea profesională a elevilor, alături de un cadru didactic coordonator. După ce elevii vor primi informațiile teoretice necesare în cadrul unității de învățământ, ei vor trece la stagiile practice în cadrul companiei TeraPlast.

 

Categories: Business in top

About Author