Final de drum la DAN STEEL! Urmează concedierile, evaluarea și vânzarea patrimoniului

Final de drum la DAN STEEL! Urmează concedierile, evaluarea și vânzarea patrimoniului

Combinatul DAN STEEL Beclean își va închide definitiv porțile în urma falimentului, cei aproximativ 258 de angajați vor fi puși pe liber, iar activele vor fi evaluate și vândute pentru recuperarea datoriilor către creditori.

Raportul pentru 2021 al administratorilor companiei, publicat recent, arată realitatea crudă cu care se confruntă una dintre cele mai importante firme din Bistrița-Năsăud. Aflată în insolvență de cca. doi ani, cu datorii totale de aproape 170 milioane lei, DAN STEEL Beclean a primit acum câteva săptămâni sentința Tribunalului Bistrița-Năsăud de intrare în procedură de faliment. În acest moment, compania se află în etapa de inventariere și predare a patrimoniului, iar angajații vor primi preavize și vor fi concediați.

În 2021, DAN STEEL, controlat de antreprenorul Dan Vasile, a obținut venituri totale de 133,7 mil. lei și a avut cheltuieli totale de 141,5 mil. lei, rezultând o pierdere de 7,8 mil. lei, mai mare decât în anul anterior. Administratorii justifică acest rezultat prin faptul că peste problemele existente deja s-au suprapus creșterea de preț la materia primă, explozia prețurilor la energie și pandemia Covid 19.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*