Investiție de peste 7 mil. lei la Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean

Investiție de peste 7 mil. lei la Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean

Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean se află pe strada Liviu Rebreanu și a fost construit în anul 1979. Clădirile sunt vechi și nu mai oferă condițiile necesare pentru a putea oferi servicii de calitate, drept urmare s-au alocat bani pentru modernizarea acestora. Bugetul este de 7,3 mil. lei, iar proiectul este în procedură de licitație.

“Clădirile au fost construite în anul 1979, perioadă în care nu erau reglementate condițiile minime de performanță tehnică a acestora, fiind neadatate condițiilor specifice furnizării de servicii sociale pentru grupuri vulnerabile. Din acest motiv, de-a lungul timpului s-au făcut unele investiții pentru a asigura un minim de contiții de viață persoanelor asistate social, dar acestea sunt insuficiente în raport cu nevoile de investiții și reglementări tehnice actuale”, scrie în caietul de sarcini al proiectului.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, în subordinea căreia se află Centrul pentru Protecția Copilului din Beclean caută o firmă care să reabiliteze clădirile și să le aducă la standardele necesare. Licitația pentru atribuirea lucrărilor va avea loc în 3 iulie.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*