LEONI Bistrița face cadou serviciile de pază unei firme cu datorii mari la stat, din anturajul milionarului Ioan Nicolae

LEONI Bistrița face cadou serviciile de pază unei firme cu datorii mari la stat, din anturajul milionarului Ioan Nicolae

ELNET Security București este firma aleasă de șefii de la LEONI să asigure, din toamnă, paza și protecția fabricilor din Bistrița, în dauna LDP Security din Bistrița – companie deținută de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Cel mai mare angajator din județ, cu două fabrici în Bistrița, LEONI a decis să schimbe furnizorul de servicii de pază și protecție, după mai mult de un deceniu alături de LDP Security. Alegerea noului furnizor – care asigură deja aceste servicii la fabricile LEONI din Pitești și Arad – este însă un pariu riscant. ELNET Security, deținută în documente de Tănănău Petrică Adrian și Iordache Toma Mihai Ionuț, are datorii către bugetul statului de aproape 1 milion de lei și a înregistrat în 2017 o pierdere netă aproximativ la fel de mare.

Unul dintre asociații ELNET Security, Iordache Toma Mihai Ionuț, este asociat (20%) cu milionarul Ioan Nicolae (80% -patronul Astra Giurgiu, InterAgro etc) , într-o firmă cu profil similar, Watch&Catch Seucurity SRL, aflată în insolvență din 2015, cu datorii totale de 33,67 milioane lei, din care 20,98 milioane lei la bugetele de stat. Această firmă este aceeași care a cerut insolvența clubului de fotbal Astra Giurgiu, în urmă cu 3 ani. Deci Nicolae l-a vrut în insolvență pe Nicolae. Cei doi au reușit să mai bage o firmă de protecție și pază în insolvență în 2016 (SC SION Security, în care Nicolae avea, din nou, 80%, iar Iordache 20% și care anul trecut datora peste 1 milion de euro bugetului de stat).

Iordache Toma Mihai Ionuț este originar din Videle – județul Teleorman, unde mai administrează o firmă de protecție și pază, Sectron Guard, deținută (95%) de asociatul său din ELNET, Tănănău Petrică Adrian.

Tanănău, la rândul său, mai are două afaceri în București, o firmă de detectivi particulari și una care se ocupă cu sisteme de securizare.

Revenind la ELNET Security, aceasta a rulat 5,6 milioane euro în 2017, cu 956 de angajați. În acest moment, ELNET promovează anunțuri de angajare pentru primul obiectiv din Bistrița, LEONI Wiring Systems RO. Cine se încrie?

Desigur, LEONI este o afacere privată, poate alege ce furnizor de servicii dorește. Este însă și firma de unde au dispărut 40 de milioane de euro într-o noapte, iar alegerea unui paznic cu asemenea background ridică niște semne de întrebare. Ce e limpede, Teleormanul, unde își au rădăcini patronii de la ELNET, rules și în business, nu doar în politică.

Categories: Business in top

About Author