Licitația pentru pavilionul cu 500 de locuri “de cazare” la Penitenciarul Bistrița a fost stabilită!

Licitația pentru pavilionul cu 500 de locuri “de cazare” la Penitenciarul Bistrița a fost stabilită!

Proiectarea și construirea noului pavilion cu 500 de locuri al Penitenciarului Bistrița vor fi scoase la licitație în 5 octombrie a.c. Investiția estimată la 90,6 mil. lei (cca. 110 mil. lei cu tot cu dotările ulterioare) este susținută de Compania Națională de Investiții.

Noul pavilion de detenție va fi construit în incinta Penitenciarului actual și va avea un regim de înălțime S + P + 2 niveluri (subsolul va fi amenajat ca adăpost de apărare civilă, spații de depozitare și camere tehnice; parterul, etajul 1 și etajul 2 vor fi amenajate pentru camere de detenţie, birouri, cabinete medicale, farmacie, punct comercial, săli de mese și săli de sport).

Durata de realizare a investiției este de 17 luni (510 zile), din care prestarea serviciilor de proiectare este de 4 luni (120 zile) și durata lucrărilor de execuție este de 13 luni (390 zile).

”Dezvoltarea şi implementarea măsurilor destinate extinderii capacităţii de cazare a sistemului penitenciar în concordanţă cu modul de respectare a drepturilor omului din perspectiva asigurării condiţiilor minime de detenţie precum și asigurarea unei suprafețe aferentă unei persoane private de libertate pentru cazare în comun de 4 mp respectiv 9 mp pentru cazare individuală.

Totodata necesitatea realizării investiției este determinată și de prevederile Memorandului aprobat de Guvern cu Tema “Aprobarea Calendarului de masuri 2018-2024 pentru solutionarea supraaglomerarii carcerale si a condițiilor de detenție, în executarea hotărârii-pilot Rezmiveș și alții împotriva Romaniei, pronunțată de CEDO la 25 aprilie 2017”. – se arată în caietul de sarcini din licitație.

În paralel, Penitenciarul Bistrița derulează o altă investiție – construirea unui pavilion cu 100 de locuri și a unui teren de sport – investiție de cca. 13 mil. lei pe care o implementează compania locală Lucicor Prod.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*