Verișorii Dușu din Constanța își cresc participația în IPROEB Bistrița la peste 16%

Verișorii Dușu din Constanța își cresc participația în IPROEB Bistrița la peste 16%

Unul dintre acționarii mari ai IPROEB SA, firma Celco din Constanța, a achiziționat la finalul lui octombrie de pe bursa secundară încă un pachet de 889.550 de acțiuni la producătorul bistrițean de cabluri. Celco deține acum 10,6399% din IPROEB, iar proprietarii Celco, constănțenii Nicolae și Ion Dușu mai dețin ca persoane fizice încă un pachet de 5,57%, conform BVB.

Celco a plătit puțin peste 700.000 de lei pentru acțiunile cumpărate în octombrie. Cel mai puternic acționar al IPROEB rămâne Electromontaj București, cu 33,37% din capitalul social.

Electromontaj, cu afaceri de 61 milioane euro în 2016, se ocupă cu construcții în industria de electricitate și telecomunicații. Proprietarii săi sunt mai multe persoane fizice, dar foarte puține informații despre identitatea lor au fost făcute publice. Electromontaj a dorit prin 2010 să preia pachetul majoritar de acțiuni la IPROEB, dar achiziția nu s-a concretizat în cele din urmă.

Celco, deținută de verișorii Nicolae și Ion Dușu, produce BCA, adezivi și var și face parte dintr-un grup mai mare de firme cu sediul în Constanța, care derulează afaceri diverse, inclusiv imobiliare, hoteluri, operațiuni portuare. Top 300 Capital spunea în 2016 că averea verilor Dușu e estimată între 92-94 milioane euro.

IPROEB a încheiat 2016 cu afaceri de 23,1 milioane euro și un profit de 1 milion euro, realizate cu 331 angajați.

Categories: Business in top

About Author