Majoritatea locală a PSD-ALDE s-a întors cu fundul la inițiativa Opoziției privind Referendumul

Majoritatea locală a PSD-ALDE s-a întors cu fundul la inițiativa Opoziției privind Referendumul

Puterea din Consiliul Local Bistrița a ales să nu participe azi la ședința convocată de liberali și ecologiști, motivând că ea “n-are timp de pierdut”.  Opoziția propunea organizarea unui referendum local, în paralel cu cel național, care să tranșeze soarta a trei investiții controversate ale administrației Crețu.

„Era un bun prilej de a vedea ce își doresc cetățenii. Puteam afla părerea lor vizavi de câteva aspecte importante din orașul nostru și de care mulți cetățeni se arată foarte preocupați. Era vorba de pasarela de pe Independenței și, nu neapărat că avem ceva împotriva ei, dar ce s-a votat și s-a proiectat acolo e ceva de-a dreptul grotesc. Am aflat că acea firmă a mai proiectat undeva o pasarelă, într-un oraș minier, dar care nu s-a realizat până la urmă. Asta ne face pe noi un fel de cutezători, încercăm tot felul de kitsch-uri în orașul nostru. O altă întrebare s-ar fi referit la ce cred cetățenii despre acel centru intermodal, iar eu personal cred că acesta va congestiona și mai tare traficul în loc să-l ușureze. Cea mai importantă întrebare era legată de Piața Centrală, cu intervențiile care vor avea loc acolo, subiect pe care credem că încă ne mai putem lupta. Sunt mâhnit că ceilalți colegi consilieri nu au catadicsit să dea curs invitației noastre, indiferent de cum ar fi votat azi, că nu era obligatoriu să fie de acord. Asta poate pentru că ei nu se consideră cetățeni, ci mai mult decât atât, și nu țin cont de faptul că sunt doar vremelnic majoritari” a spus Sorin Hangan, președintele PNL Bistrița și liderul liberalilor din Consiliul Local.

La rândul lui, Teodor Mârza, președintele filialei locale a PER, a mulțumit liberalilor pentru că s-au raliat la o inițiativă a ecologiștilor, amintind că peste 4.000 de bistrițeni au semnat petiții împotriva celor trei proiecte menționate.

About Author