Marele ansamblu rezidențial de pe Zefirului primește undă verde de la Mediu

Marele ansamblu rezidențial de pe Zefirului primește undă verde de la Mediu

Proiectul imobiliar spectaculos dezvoltat de compania Alfa Construct Partners în parteneriat cu TeraPlast pe strada Zefirului a trecut cu bine de etapa de Mediu. APM a decis acum câteva zile că acesta “nu necesită evaluare de mediu”. OK-ul de la APM era necesar în documentația pentru realizarea PUZ.

Șapte imobile, înglobând cca. 350 de apartamente, spații comerciale, birouri, grădiniță vor fi construite, începând din primăvară, de către Alfa Construct pe terenul de 2 hectare pe care-l deține TeraPlast pe Zefirului.

“Parteneriatul încheiat cu Teraplast, prin care vom putea construi pe terenul lor și le vom plăti ulterior în apartamente, este o situație win-win. Valoarea negociată cu Teraplast este de 1,25 mil. euro. Lucrăm la documentație și în primăvară vom demara execuția” a explicat, pentru BistritaBusiness.ro, Gavrilă Urs.

Cele 7 imobile vor avea regim de înălțime diferit. Unele vor fi S+P+3E+ER, altele S+P+5E+ER și altele S+P+6E+ER. Suprafața totală desfășurată va ajunge la 32.000 mp, iar numărul estimat de apartamente este de 344. Pe o suprafață de cca. 2.000 mp, la parterul unora dintre clădiri, vor exista spații comerciale și birouri. Din cele 2 hectare de teren, cca. 6.000 mp vor fi amenajați ca spații verzi. Ansamblul va avea estimativ 450 de locuri de parcare, din care 100 vor fi în subteran.

Cei doi parteneri din Alfa Construct (Gavrilă Urs și Doru Ciocan) vor finanța lucrările din resurse proprii și din vânzarea apartamentelor în faza de proiect, prețul final la cumpărător urmând să se situeze între 800-900 euro/mp.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*