ECO Ride Bistrița – o bistrițeancă a venit din Cipru cu o genială idee de business

ECO Ride Bistrița – o bistrițeancă a venit din Cipru cu o genială idee de business

Iubitorii de plimbări pe două roți din Bistrița pot închiria scutere, karturi pentru copii, trotinete și hoverboard-uri chiar în parcul municipal. Ideea de business aparține bistrițencei Oana Ciocan, care, după o vacanță cu familia în Cipru, a avut curajul să dezvolte o astfel de afacere inovatoare în orașul nostru.

Eco Ride este un proiect lansat în 2019, inițial din fonduri proprii și finanțat ulterior prin programul StartUp Nation cu 40.000 de euro, bani din care au fost achiziționate 65 de echipamente electrice.

Ideea de a deschide un punct de închiriere al mini-vehiculelor electrice în Bistrița a pornit de la o experiență similară, trăită într-o vacanță în Cipru. În plus, bistrițeanca a observat o nevoie pe piața locală pentru astfel de activități atât pentru adulți, cât și pentru copii. În 2020, pandemia a ținut afacerea pe loc, dar din luna iulie a acestui an a fost deschis primul punct ECO Ride Bistrița în Parcul Municipal, în cadrul complexului Casa Ema. 

ECO Ride Bistrița oferă spre închiriere 25 de scutere, 15 karturi pentru copii, 10 hoverboard-uri și 10 trotinete cu care se poate circula pe pistele special amenajate pentru bicicliști, dar și în zonele unde circulația vehiculelor este limitată la 50 km/h. Cei care închiriază pot circula cu maxim 25 km/h, însă doar după ce parcurg un training din partea echipei ECO Ride. Copiii pot folosi karturile de la vârsta de 4 ani, dar sub supravegherea părinților. 

Prețurile sunt rezonabile, pornesc de la 8 lei pentru 10 minute și ajung la 38 de lei pentru închirierea/oră. 

ECO Ride Bistrița închiriază și pe întreaga zi, însă rezervarea trebuie făcută cu o zi înainte, deoarece scuterele și trotinetele trebuie încărcate. Cei care închiriază vor primi și un încărcător, cu care pot să le încarce în cazul în care se termină bateria. 

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*