METALLER, producător de tâmplărie PVC și aluminiu, a demarat producția în noua fabrică de lângă Bistrița

METALLER, producător de tâmplărie PVC și aluminiu, a demarat producția în noua fabrică de lângă Bistrița

Compania bistrițeană care a lansat anul trecut brandul de tâmplărie din PVC și aluminiu METALLER a început miercuri, 28 aprilie 2021, producția în noua fabrică deschisă lângă Bistrița, în urma unei investiții totale de aproape 3 mil. euro.

Metaller Windows a achiziționat acum câteva luni o hală de producție de 5.500 mp și terenul de 2 ha aferent acesteia, lângă Bistrița. În paralel, prin programul IMM Invest, a reușit să finanțeze achiziția utilajelor și echipamentelor necesare producției de tâmplărie, printre care o linie Rotox complet automatizată.

Având ca furnizori de materie primă (profile PVC și aluminiu, elemente de feronerie) lideri mondiali precum Veka, Salamander, Roto, Alumil sau Reynaers, investitorii își propun să producă în special uși, ferestre, rulouri și pereți-cortină. Produsele vor fi vândute către clienții finali printr-o rețea de dealeri sau francizați, pe care Metaller o construiește în prezent. Fabrica va livra mai întâi în județe din Transilvania, urmând treptat să-și mărească aria de acoperire la nivel național și chiar în afara țării.

“Pornim la drum cu o fabrică nouă, supertehnologizată și cu o echipă de aproape 30 de oameni, în care avem mare încredere. În România se construiește foarte mult și clienții caută tot mai des produse de calitate, motiv pentru care ne poziționăm din start pe segmentul premium. În plus, sistemul nostru de vânzare, prin dealeri și francize, ne va diferenția de foarte mulți competitori din piață. Intenționăm să facem și export, în câteva țări UE, prin intermediul câtorva parteneri externi” – a declarat Dumitru Moldovan, managerul fabricii Metaller.

Potrivit acestuia, compania are deja discuții avansate cu câțiva dezvoltatori imobiliari mari din Cluj-Napoca,Timișoara și București pentru a livra produse Metaller în proiectele angajate de aceștia.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*