O antreprenoare de 25 de ani din Bistrița a investit într-o grădiniță altfel: Academia Ștrumfilor

O antreprenoare de 25 de ani din Bistrița a investit într-o grădiniță altfel: Academia Ștrumfilor

A terminat Dreptul, însă ideea de a profesa științele juridice nu a încântat-o atât de tare precum varianta unei afaceri proprii, într-un domeniu pe care l-a îndrăgit mereu: educația copiilor. După doi ani de gânduri, de cercetare a pieței, de avize și acreditări, a apărut, în 2018, grădinița privată Academia Ștrumfilor”.

Roxana Tămaș (25 ani) și-a dorit din start o altfel de grădiniță în Bistrița. Chiar a visat să aducă aici faimoasa educație de tip Montessori, însă cursurile pentru formarea personalului depășeau cu mult bugetul alocat acestui proiect. A ales să împrumute măcar ideile esențiale din filosofia Montessori, adică educatoarele de la Academia Ștrumfilor sunt mai degrabă niște ghizi care îi îndrumă pe copii, lăsându-le libertatea de a învăța singuri, de a-și alege ceea vor să studieze la un moment dat, fără a primi pedepse sau calificative dacă greșesc, fără diferențieri.

Provenind dintr-o familie de antreprenori, cu afaceri în domeniul transporturilor, Roxana ales să aibă un business propriu, pe care să-l crească și să-l modeleze după propriile idei. În timpul studenției, am lucrat o vreme la firma de transporturi a părinților mei, apoi am cochetat o perioadă cu ideea unui salon de make-up și m-am instruit în acest domeniu. Era limpede că vreau să fiu antreprenor și, într-o zi, când mama – cel mai bun mentor al meu – m-a întrebat ce iubesc cel mai mult, iar răspunsul meu a venit într-o suflare – copiii – a fost evident ceea ce urma să fac: o grădiniță. În același an, 2017, am găsit locația și împreună cu părinții mei am cumpărat-o, iar după un an de amenajări, dotări, avize, autorizații și altele – am pornit la drum, povestește tânăra antreprenoare.

O locație specială, pentru o grădiniță specială

Probabil că nu există în Bistrița o locație mai frumoasă pentru o grădiniță precum cea a Academiei Ștrumfilor. Situat pe strada Matei Eminescu, elegantul imobil a aparținut unui important om de afaceri al urbei, mutat între timp la Cluj. Construit ca locuință personală, imobilul a fost ușor de modificat pentru a deveni grădiniță, datorită dimensiunii generoase și compartimentării sale inițiale. Curtea înconjurătoare, care este o frumusețe, devine, vara, locul unde copilașii își petrec tot timpul. Orice activitate didactică se desfășoară în aer liber.

“Nu am stat mult pe gânduri când am găsit această locație, s-a potrivit la fix cu ceea ce aveam în minte. Am vrut să creăm un spațiu diferit, la superlativ, astfel încât copiii (între 1,5 și 6 ani) și părinții acestora să fie încântați de condițiile oferite. Și zic eu că am reușit” spune Roxana.

Pe lângă atuul unui spațiu special, Academia Ștrumfilor mai are câteva argumente în fața altor grădinițe: copiii studiază zilnic limba engleză și artele; programa clasică impusă de Ministerul Educației este respectată, însă aplicată cu idei din filosofia Montessori (“copilul este în centrul sistemului”); bucătăria proprie asigură copiilor 4 mese pe zi, pregătite din produse bio; băile sunt dotate cu obiecte sanitare “în miniatură”, adică pe măsura copiilor; viitorul apropiat va aduce o mini-sală de sport, amenajată la ultimul nivel al imobilului; tariful practicat (1000 lei, fără alte cheltuieli extra) este în linie cu cel al altor grădinițe private din oraș; personalul (2 bone, 2 educatoare, o bucătăreasă și directoarea) este super-calificat și are experiență serioasă în spate.

E vremea înscrierilor

“Noi spunem că avem argumente puternice pentru ca Academia Ștrumfilor să devină una dintre cele mai căutate grădinițe din oraș. În acest moment, avem disponibile aproximativ 80 de locuri, capacitatea maximă fiind de 100, dar zilnic primim noi înscrieri. Îi așteptăm pe părinți să ne viziteze, alături de copilași, pentru a se convinge că Academia e locul potrivit pentru micuții lor!” mai spune Roxana.

Părinții aflați în căutarea unei grădinițe altfel pentru copiii lor, sunt invitați să viziteze Academia Ștrumfilor.

         

Categories: Business in top

About Author