Pentru investițiile în divizia de mase plastice, TeraPlast se bazează pe ajutor de stat

Pentru investițiile în divizia de mase plastice, TeraPlast se bazează pe ajutor de stat

Conducerea TeraPlast va stabili care va fi destinația banilor obținuți din vânzarea diviziilor TeraSteel și Wetterbest abia după ce tranzacția va fi finalizată, asta cel mai probabil în luna octombrie. Pentru investițiile următoare compania se bazează pe ajutor de stat.

“Tranzacţia de vânzare a diviziilor TeraSteel şi Wetterbest se va întâmpla după îndeplinirea unor condiţii suspensive, dintre care cea mai importantă este avizul autorităţii competente în domeniul politicii concurenţiale. Un astfel de proces durează trei-şase luni. Ca orizont de timp, tranzacţia s-ar putea finaliza cel mai devreme spre finalul lunii octombrie, deci în T4/2020.În ceea ce priveşte destinaţia acestor bani, pot să spun că preferăm să luăm decizii în baza faptelor, nu a previziunilor. Prin urmare, vom hotărî destinaţia concretă după ce tranzacţia va fi finalizată. În urma acestui transfer, Grupul TeraPlast va continua să îşi dezvolte businessurile de mase plastice unde în majoritatea suntem lider de piaţă. Deocamdată, pentru investiţiile viitoare în divizia de mase plastice ne bazăm pe ajutor de stat. Ne dorim să investim în produse exportabile, să contribuim la reducerea importurilor prin alternative româneşti egale sau cel puţin superioare calitativ”, spune Ioana Birta, directorul general al grupului TeraPlast.

Grupul TeraPlast, cel mai mai producător român de materiale de construcții, a anunțat încheierea unui acord cu Kingspan Group în vederea vânzării diviziei Steel. Tranzacția vizează întreaga participație a TeraPlast SA (compania-mamă a Grupului TeraPlast) în subsidiarele: TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia și Wetterbest SA.

Valoarea diviziei Steel este estimată la 410 mil. lei, iar prețul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru, în baza unei formule agreate. Tranzacția nu include plată în participații sau alte instrumente financiare și nu determină schimbări în structura acționariatului TeraPlast.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*