Proprietarii de la IPROEB vor să cumpere Hidroconstrucția, aflată în insolvență

Proprietarii de la IPROEB vor să cumpere Hidroconstrucția, aflată în insolvență

Electromontaj București, care controlează și IPROEB Bistrița (58,8%), aşteaptă acordul Consiliului Concurenţei pentru a prelua constructorul Hidroconstrucţia, aflat în insolvenţă de la începutul acestui an, pentru care oferă maximum 119 milioane de lei.

„Electromontaj, lider pe piaţa construcţiilor energetice din România, cu proiecte în întreaga lume, lansează intenţia de parteneriat economic şi corporativ cu Hidroconstrucţia, cea mai mare companie românească specializată în domeniul construcţiilor hidroenerge­tice şi hidrotehnice, aflată acum în insolvenţă. Oferta adresată acţiona­ria­tului Hidroconstrucţia SA are o va­loare maximă de 119 mil. lei, va­loare realizabilă în funcţie de aproba­rea planului de reorga­nizare şi de ie­şi­rea din insolvenţă. Totodată, oferta este condiţionată de obţinerea apro­bărilor statutare necesare şi de auto­ri­zarea Consiliului Concu­renţei“, spun reprezentanţii Electromontaj.

Investiţia grupului Electromontaj în Hidroconstrucţia va consta, pe lângă oferta deja anunţată, şi în sinergii la nivel de grup, transfer de bune practici şi expertiză, precum şi sprijin financiar pentru îmbunătăţirea cash-flow-lui Hidroconstrucţia SA şi a subsidiarelor acesteia.

Hidroconstrucţia SA este o companie românească cu capital 100% privat, înfiinţată în 1950, ca unic constructor al investiţiei hidroenergetice de la Bicaz, cu lucrări hidroenergetice de importanţă naţională, precum Vidraru sau Porţile de Fier I şi II, cu participare la proiectul celei mai mari ecluze maritime, portul belgian Anvers şi reabilitarea şi extinderea uneia dintre cele mai mari exploatări de potasiu din lume, aflată în Iordania, pe malul Mării Moarte. Printre altele, Hidroconstrucția e firma care a realizat barajul și centrala de la Colibița.

Ce deţine Electromontaj

Grupul Electromontaj are în componenţă Emfor Montaj, companie specializată în construcţia de fundaţii pentru linii electrice şi construcţii civilie, Iproeb SA Bistriţa, unul dintre cei mai importanţi producători naţionali de cabluri şi conductori electrici, precum şi unităţi de producţie proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme şi armături electrice şi o staţie de testări pentru stâlpi electrici,  una dintre cele mai mari din lume. Grupul Electromontaj a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 mil. lei, o cifră de afaceri de 472 mil. lei şi un profit net de 25,5 mil. lei.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*