Rata șomajului crește ca Făt-Frumos în Bistrița-Năsăud

Rata șomajului crește ca Făt-Frumos în Bistrița-Năsăud

Numărul șomerilor din județul Bistrița-Năsăud a crescut cu aproape 20% în ultimele 3 luni, ajungând la 4677, arată date oficiale analizate de BistrițaBusiness.

După ce rata șomajului la nivel local a stagnat multe luni între 2,7-3%, odată cu luna august a.c. aceasta a luat-o pe un trend ascendent, semn că unele afaceri au început să gâfâie și să facă disponibilizări și eficientizări.

În august, rata șomajului a fost de 3,08%, în septembrie de 3,7%, în octombrie de 4,16%. De la 3934 de șomeri, am ajuns la 4677, și totul pare a fi doar la început. Județul Bistrița-Năsăud se află în topul creșterilor la numărul de șomeri, după Dolj, Constanța și Olt.

“Având în vedere criza de personal cu care ne-am confruntat în ultimii 3-4 ani și presiunea constantă a angajaților asupra noastră, a angajatorilor, care am fi făcut orice să nu îi pierdem, cred că o ușoară creștere a șomajului va fi benefică din acest punct de vedere. Chiar dacă sună cinic. Mulți dintre noii șomeri vor vedea că joburile lor nu au fost garantate pe viață, așa cum poate au crezut, și o criză economică poate aduce astfel de situații. Vor învăța astfel să aprecieze mai mult locul lor de muncă, poate să fie mai eficienți, poate să își respecte angajatorul. În egală măsură, și noi ca angajatori trebuie să învățăm să ne respectăm oamenii. Ce e bine pe moment, angajatorii locali vor avea de unde selecta noi angajați și nu se vor mai îndrepta poate spre tot felul de țări exotice după muncitori” – a spus, pentru BistrițaBusiness, un antreprenor bistrițean, sub protecția anonimatului, care derulează un business cu cca. 200 de angajați.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*