RMN și CT vor fi funcționale din decembrie la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

RMN și CT vor fi funcționale din decembrie la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Una dintre cele mai importante investiții realizate vreodată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița – dotarea instituției cu un RMN și cu un CT – a fost inaugurată luni, în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

Parte dintr-un program foarte amplu de investiții, care până acum a depășit 32 de milioane euro, echipamentele de imagistică vor fi funcționale începând din luna decembrie a acestui an. Totodată, întregul parter al Spitalului a fost reconfigurat și modernizat.

La inaugurare au fost prezenți ministrul Sănătății Sorina Pintea, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, dar și alți oficiali din domeniul Sănătății, inclusiv manageri de spitale din Transilvania.

“Mă bucur sincer că sunt la Bistrița, am avut o revelație: într-adevăr sistemul medical din România are o șansă pentru că există manageri, există președinți de Consiliu Județean care înțeleg ce înseamnă Sănătatea și fac ce trebuie. Am văzut multe lucruri frumoase la SJU Bistrița, mă bucur că acea cofinanțare a Ministerului pentru Secția de Terapie Intensivă este utilă, lucrările sunt în curs. Am mai finanțat obiective, dar aici se vede calitate. Am fost 9 ani manager de spital și știu bine ce înseamnă anumite lucruri” a declarat Sorina Pintea, băimăreanca din fruntea Ministerului Sănătății.

„În acest spital, inclusiv pentru modernizarea Ambulatoriului, au intrat în ultimii cinci ani și jumătate peste 32 de milioane euro. Lucrurile s-au schimbat radical, multă lume vorbește acum cu invidie despre ce am realizat la Bistrița, iar numărul medicilor care doresc să vină să lucreze aici este tot mai mare. Mulțumim doamnei ministru pentru sprijin și conducerii Spitalului pentru parteneriatul foarte strâns pe care-l are cu Consiliul Județean” a spus Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean.

“Aceste echipamente vor fi utilizate de tot ceea ce înseamnă spital, deci inclusiv de către UPU, care va fi de fapt cel mai mare beneficiar al lor. Continuăm investițiile, avem surse de finanțare pentru toate proiectele gândite de noi, iar după finalizarea lor vom ajunge la un punct de întreținere. De aceea, consider că, în paralel cu dezvoltarea infrastructurii medicale, e vital să începem și investiții în oameni: personal propriu și pacienți. Vom organiza cursuri de instruire, seminarii, specializări, vom reface complet metodologia de admitere la concurs pentru spital. Calitatea trebuie să fie un cuvânt de ordine și în cazul oamenilor”, a afirmat Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița. Potrivit acestuia, până la finalul anului echipamentele CT și RMN vor fi funcționale, existând deja o echipă de 5 medici radiologi cu competențe necesare pentru a interpreta imaginile și a da diagnostice. Alți 5 medici specialiști în imagistică urmează să fie angajați curând, posturile fiind deja scoase la concurs.

 

 

Categories: Local

About Author