Românii ar putea accesa finanțare de 35.000 lei pentru cumpărarea unei mașini

Românii ar putea accesa finanțare de 35.000 lei pentru cumpărarea unei mașini

O propunere legislativă înregistrată în Parlament la finalul șui 2019 vine în spijinul românilor care vor să își cumpere o mașină nouă. Mai exact, familiile cu trei sau mai mulți copii ar putea primi finanțare nerambursabilă de până la 35.000 lei pentru cumpărarea unei mașini noi. 

Programul “Un autoturism pentru fiecare familie” prevede acordarea unui ajutor din partea statului pentru familiile mai numeroase. Propunerea, aflată în dezbatere la Senat, ar putea fi valabilă din luna iulie a acestui an și se adresează celor care au nevoie de autoturisme care au minim 7 locuri.  Autoturismele trebuie să fie de tip EURO 5 sau EURO 6, adică să fie foarte puțin poluante.

“De cele mai multe ori, alegerea unei mașini are la bază raționamente estetice și financiare. Însă atunci când apar copiii, contează foarte mult alegerea unei mașini care asigură atât confortul, cât și siguranța pentru întreaga familie”, scrie în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Propunerea se adresează și familiilor care au copii cu dizabilități și care au nevoie de o mașină spațioasă pentru a facilita trasportul copilului și a eventualelor echipamente medicale de care are nevoie.

În expunerea de motive se precizeză că în cazul familiilor care au în îngrijire unul sau mai mulți copii cu dizabilități, o mașină monovolum cu un portbagaj voluminos este indicată mai ales pentru transportul echipamentelor tehnico-medicale, cum ar fi scaunul cu rotile sau cârjele.

Categories: National

About Author