S-a deschis circulației un drum forestier modern între Colibița și Tihuța

S-a deschis circulației un drum forestier modern între Colibița și Tihuța

S-a deschis circulației un nou drum forestier, modern, care leagă Colibița de Tihuța, acesta făcând parte dintr-un proiect de modernizare pe care Primăria Prundu Bârgăului a reușit să-l acceseze. Toate cele 11 tronsoane de drum au fost finalizate și date spre folosință, cu o finanțare de 6,8 milioane de lei din fonduri europene. 

Început în anul 2019, proiectul “Înființarea și modernizarea infrastructurii rutiere forestiere și agricole în comuna Prundu Bârgăului” a avut ca obiectiv modernizarea și înființare a cca. 13 km de drumuri forestiere de pe teritoriul administrativ al comunelor Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului și Bistrița Bârgăului. Drumurile modernizate și cele nou înființate au partea carosabilă de 2,75 m, cu o bandă de circulație și acostamente pe partea laterală. 

”Mă bucur că am reușit să finalizăm acest proiect care a vizat modernizarea de drumuri forestiere din comuna noastră, unul dintre acestea creând o nouă legătură între două zone turistice importante – Colibița și Tihuța. Este o realizare importantă pentru noi ca și comună, mai ales că zona aceasta este una deosebită, cu un mare potențial turistic”, a spus primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan.

Au fost modernizate drumurile forestiere: Valea Muntelui (1.9 km), Valea Brujenilor (cca. 1,3 km), Locurele Toader (1,2  km), Preluca Brujoaia (1,6 km), Dealul Toader (cca. 2,2 k m), Pârâul Comarnic (1,3 km), Prislop (cca. 1,5 km), Șendroaia de Jos (745 m), Valea Blajii (500 m),  Zapodea Cocoșului (600 m). 

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*