Salariații care au peste 37 de grade nu vor fi primiți la muncă

Salariații care au peste 37 de grade nu vor fi primiți la muncă

Premierul Ludovic Orban a anunțat că toate companiile și instituțiile publice din România sunt obligate să efectueze un triaj al angajaților înainte de începerea programului de muncă.

Astfel că, toți salariații vor trebui verificați dacă nu au temperatură, iar cei la care termometrul va indica mai mult de 37 de grade vor fi trimiși acasă.

Vor fi nişte reguli legate de triaj la locul de muncă, în care se va lua temperatura, în măsura în care companiile, instituţiile publice se vor dota cu termometre. De asemenea, vom stabili ce se va întâmpla cu persoanele care au peste 37 de grade. Cel mai probabil, ele nu vor putea să intre la locul de muncă şi vom genera, în funcţie şi de analiza altor simptome, necesitatea diagnosticării prin testare”, a declarat prim-ministrul Orban.

Ludovic Orban a făcut și câteva precizări despre obigativitatea purtătii măștii la locul de muncă. Șeful Executivului a precizat că vor fi aplicate sancțiuni pentru cei care nu respectă această măsură.

“Cu siguranţă va exista în timp o sancţiune, dar cred că lucrurile trebuie să se dezvolte gradual. Nu trebuie să ne apucăm să sancţionăm oamenii. Trebuie ca oamenii să se înveţe cu purtatul măştii. Trebuie ca oamenii să aibă măşti la ei. De asemenea, şi angajatorii să asigure măşti pentru personal”, a mai precizat Orban.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*