SF-ul pentru Celula 2 de la groapa de gunoi din Tărpiu, la mâna consilierilor județeni

SF-ul pentru Celula 2 de la groapa de gunoi din Tărpiu, la mâna consilierilor județeni

Săptămâna viitoare consilierii județeni se vor întruni în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean. Ședința va fi online, iar aleșii vor avea de dezbătut și supus la vot 7 proiecte. Printre ele se află și studiul de fezabilitate pentru Celula 2 de la groapa de gunoi din Tărpiu.

În bugetul din acest an al Consiliului Județean a fost prevăzută suma de 2,51 mil. lei pentru extinderea depozitului, mai exact pentru construirea celulei 2.

Conducerea CJ BN a alocat pentru 2019 bani pentru mai multe investiții la groapa de gunoi de la Tărpiu. În total sunt 8,5 mil. lei care ar urma să fie investiți acolo.

CJ BN a prevăzut suma de 1,05 mil. lei pentru achiziția unui teren pentru construirea unei stații de tratare mecanico-biologică aferentă sistemului de management integrat al deșeurilor solide din județul Bistrița-Năsăud.

Alți 1,09 mil. lei au fost alocați pentru dezvoltarea, modernizarea și funcționarea Sistemuliui de management integrat al deșeurilor solide în județul Bistrița-Năsăud.

Consiliul Județean a alocat în acest an 1,03 mil. lei pentru extinderea liniei de medie tensiune și asigurarea unui spor de putere absorbită la groapa de gunoi de la Tărpiu.

Cu 2,27 mil. lei conducerea CJ BN speră să cumpere echipamente pentru pretratarea levigatului și tratarea concentratului.

La groapa de gunoi de la Tărpiu va fi construită o hală pentru depozitarea deșeurilor reciclate valorificabile obținute în urma sortării. Pentru această investiție a fost alocat un buget de 0,56 mil. lei.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*