STATISTICĂ: Industria bistrițeană a produs mai puțin, dar a vândut mai bine

STATISTICĂ: Industria bistrițeană a produs mai puțin, dar a vândut mai bine

Buletinul Direcției Regionale pentru Statistică Bistrița-Năsăud arată că producția industrială din județ a scăzut în 2019, în condițiile în care cifra de afaceri totală din industrie a rămas similară.

Indicele producției în februarie 2020 este de numai 90,2 față de februarie 2019, ceea ce indică o scădere de cca. 10%. De altfel, pe tot parcursului anului 2019 a fost înregistrată această tendință de scădere.

“Producţia industrială a judeţului s-a situat în luna februarie 2020 cu 9,8% sub nivelul lunii corespunzătoare a anului precedent. Faţă de luna anterioară producția a scăzut cu 0,7%. În primele două luni ale anului curent producția industrială a scăzut cu 7,6% față de aceeași perioadă din anul precedent.

Creșteri ale producției industriale în luna februarie 2020 față de luna februarie 2019 se evidențiază la următoarele domenii: industria metalurgică (+37,8%), industria alimentară (+7,7%) și fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice (+7,0%).

În luna februarie 2020 s-au înregistrat scăderi față de luna corespunzătoare a anului trecut în următoarele activități: fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.a. (-35,6%), fabricarea produselor textile(-23,7%), industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații (-20,4%), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei (-14,0%), fabricarea echipamentelor electrice (-9,7%) și fabricarea pieselor pentru autovehicule de transport rutier (-9,5%). (…)

Cifra de afaceri realizată de agenţii economici cu activitate preponderent industrială a crescut în luna februarie 2020 cu 2,3% faţă luna corespunzătoare a anului anterior. Comparativ cu luna precedentă s-a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 4,3%. În primele două luni ale anului curent cifra de afaceri din industrie a crescut cu 2,1% față de aceeași perioadă din anul precedent” arată Direcția Regională pentru Statistică Bistrița-Năsăud.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*