TeraPlast a început testele în noua fabrică de folii stretch de la Sărățel

TeraPlast a început testele în noua fabrică de folii stretch de la Sărățel

TeraPlast a început, săptămâna trecută, testele în noua fabrică de folii stretch de la Sărățel, o investiție de 11,2 mil. euro, finanțată parțial printr-un ajutor de stat.

Facilitatea va avea două linii de producție pentru folii din polietilenă de uz industrial, ceea ce reprezintă o capacitate de peste 14.000 de tone anual. Echipamentele sunt de ultimă generație, cu un grad ridicat de robotizare și automatizare a fluxului de producție. La maturitate, investiția va genera o cifră de afaceri de 28 milioane euro și o EBITDA de 4 milioane de euro, corespondentă unei marje de 14%, similară cu cea a altor segmente din cadrul Grupului.

Piața de folii stretch din România este estimată la circa 30.000 t/an, iar capacitatea de producție ce va fi dezvoltată de TeraPlast va modifica radical oferta internă, prin reducerea necesarului din import. Grupul are ca obiectiv atingerea unei cote de piață de aproximativ 45% din piața foliilor stretch până la finalul anului 2025, prin dezvoltarea de capacități proprii și prin operațiuni M&A.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*