TERAPLAST, între cei 11 fondatori ai Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă

TERAPLAST, între cei 11 fondatori ai Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă

 TeraPlast, companie listată la Bursa de Valori București din 2008, este membru fondator al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), organizație profesională, neguvernamentală și non-profit al cărei obiectiv este recunoașterea importanței relațiilor cu investitorii (RI) pentru companiile listate sau în curs de listare la bursă.

ARIR, demers susținut de compania de afaceri publice McGuire Woods Consulting și casa de avocatură PeliFilip, se adresează companiilor listate la bursă, care se află în proces de listare sau care emit obligațiuni listate la bursă.

Suntem încântați să facem parte din această Asociație și considerăm că piața de capital din România avea nevoie de un astfel de demers în vederea promovării bunelor practici din această zonă. Obiectivele asociației se intersectează cu obiectivele TeraPlast SA vizavi de relația cu investitorii. Compania noastră a fost mereu orientată spre consolidarea legăturilor cu investitorii și analiștii, precum și spre îmbunătățirea transparenței companiilor listate. Spre exemplu, suntem trimestrial printre primele companii care publică rezultatele financiare. Imediat după, organizăm teleconferințe cu investitorii pentru a le răspunde eventualelor întrebări și pentru detalierea rezultatelor. Credem în această inițiativă și sperăm ca, în timp, să ni se alăture cât mai mulți jucători de pe piața de capital pentru a împărtăși resurse și know-how în cadrul proiectelor”, a declarat Ioana Birta, directorul financiar al TeraPlast și reprezentantul companiei în această asociație.

Prin intermediul Asociației, profesioniștii în IR vor contribui la elaborarea și implementarea celor mai bune practici de comunicare cu investitorii, creșterea gradului de transparență a companiilor listate și conformare cu principiile de guvernanța corporativă, cu scopul de a oferi investitorilor și acționarilor elemente esențiale ale unei decizii informate de investire.

Activitatea Asociației se va concentra pe 5 direcții strategice, cu următoarele obiective:

  1. Evaluare – Măsurarea periodică a percepției investitorilor față de companiile listate;
  2. Prezentare – Îmbunătățirea prezentării companiilor listate;
  3. Reglementare – Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor;
  4. Comunicare – Consolidarea legăturilor cu comunitățile de investitori și analiști;
  5. Recunoaștere – Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici.

„Oportunitatea unui astfel de proiect vine în contextul creșterii vizibilității pieței de capital românești pe plan internațional din ultimii ani, recentelor listări ale companiilor private și interacțiunii tot mai frecvente dintre investitori cu companiile locale”, a declarat Daniela Șerban, Președinte ARIR.

Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori București, ALRO, Franklin Templeton Management – Suc. București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani.

Despre TeraPlast Group

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Uși și Țiglă Metalică. Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme private românești, inaugurată după 1990.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București, sub simbolul TRP. Acțiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus.

 

 

 

 

Categories: Business in top

About Author