Trei locuinţe protejate şi un centru de zi, amenajate la Beclean cu 2,5 mil. lei

Trei locuinţe protejate şi un centru de zi, amenajate la Beclean cu 2,5 mil. lei

Pe lista de proiecte ce vor fi supuse aprobării în ședința de Consiliu Județean de mâine se află și un proiect legat de amenajarea a trei locuințe protejate și a unui cetru de zi în Beclean, toate destinate persoanelor cu dizabilități instituționalizate. Investiția se ridică la 2,5 mil. lei.

Conform planurilor, cele 3 locuințe protejate se vor construi pe Podirei, în regim de înălțime parter. Locuinţele vor fi construite cu capacitate pentru 10 beneficiari şi un asistent, pe parcela proprie şi branşate la toate utilităţile.

Fiecare locuință protejată va avea 5 camere pentru beneficiari, o cameră cu baie pentru asistent social, 6 grupuri sanitare beneficiari (maxim 4 persoane la un grup sanitar), cameră de zi, loc de servit masa, bucătărie, holuri, spălător şi debara.

În ceea ce privește centrul de zi, în plan este reconversia unui spațiu în centru de zi se va realiza dintr-o construcție existentă  (fosta maternitate ) care se află în intravilanul orașului Beclean, situată pe strada 1 Decembrie, nr.36, jud. Bistrița-Năsăud, construcția fiind identificată într-o stare avansată de degradare.

Durata de realizare a investiției este de 10 luni de la data semnării contractului de atribuire.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*