Un antreprenor bistrițean vinde biciclete electrice în toată țara de peste 1 mil. euro

Un antreprenor bistrițean vinde biciclete electrice în toată țara de peste 1 mil. euro

Bistrițeanul Florin Minta a pus în 2013 bazele unei afaceri în care a crezut și în care a investit totul: vânzarea de biciclete, trotinete și scutere electrice. Și-a construit platforma online www.Bimax.ro, care a reușit în 2019 vânzări de peste 1 mil. de euro.

“Am ales acest business pentru că mi s-a părut a fi unul de viitor. Bicicletele electrice sunt foarte utile mai ales pentru vârstnicii care se deplasează mai greu sau pentru cei care circulă mult în orașele aglomerate”, a spus, pentru BistritaBusiness, Florin Minta.

Bimax.ro distribuie vehicule electrice pe două sau trei roți care pot parcurge distanțe cuprinse între 30-60 km, asta în funcție de tipul de acumulator și de greutatea efectivă a produsului. În ceea ce privește viteza, aceasta este identică pentru toate tipurile de biciclete, max. 25 km/oră, respectând astfel legislația în vigoare. Produsele vândute de Bimax.ro sunt fabricate în general în țări din Uniunea Europeană și în Turcia. “Clienții care comandă astfel de vehicule electrice sunt atât persoane fizice, cât și companii, care vor un mod rapid, econom și curat de deplasare pentru angajații lor. Comenzile pot fi făcute doar online, prin intermediul platformei www.bimax.ro., iar livrarea este realizată din depozitul pe care îl avem lângă Bistrița. Până acum, în 2019, am avut vânzări de peste 1 mil. de euro”, explică antreprenorul.

Cel mai bine vândut produs este bicicleta electrică, al cărei preț se situează între 3.000 și 10.000 lei, funcție de performanțele sale. “Ce diferențiază Bimax.ro de alte companii care comercializează biciclete electrice este faptul că firma bistrițeană oferă și servicii post-vânzare, cum ar fi cel de service în garanție sau post-garanție.

Florin Minta mai spune că vânzările în Bistrița-Năsăud reprezintă sub 1 % din total.

 

About Author