Aproape 100 de companii cu capital italian fac afaceri de peste 500 mil. lei în Bistrița-N

Aproape 100 de companii cu capital italian fac afaceri de peste 500 mil. lei în Bistrița-N

Antreprenorii italieni au investit zeci de milioane în Bistrița-Năsăud, iar în prezent, conform Registrului Comerțului, în județ există aproape 100 de firme cu capital italian. Multe dintre ele se numără printre cele mai valoroase și profitabile companii din județ. 

Una dintre cele mai cunoscute și valoroase companii din Bistrița-Năsăud este Italtextil Sărata. Firma deschisă în anul 2001 are ca acționar majoritar o companie italiană, Ongetta SRL. Anul trecut Italtextil Sărata raporta venituri ce treceau ușor de 300 mil.lei și profit de 6,5 mil.lei.

Italienii de la Fileca Industry au ajuns în Beclean în 2003 când au deschis o fabrică pentru pregătirea și filarea fibrelor textile. Cu peste 200 de angajați și cifră de afaceri de 58 mil.lei, Fileca Industry a adus proprietarilor anul trecut profit de aproape 1,8 mil.lei.

E Cablaje este tot o firmă cu capital italian. A fost deschisă la Bistrița în anul 2004 și are doi asociați: Italian Cable Company SPA și Lebogest SPA. E Cablaje se ocupă de fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule. Anul trecut compania a raportat cifră de afaceri de 38,4 mil.lei și profit de 2,5 mil.lei.

Din cele 93 de companii cu capital italian, primele  30 trec de pragul de 250.000 lei când vine vorba despre cifra de afaceri.

Categories: Business in top

About Author