ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc, intră în teste în al treilea oraș din țară

ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc, intră în teste în al treilea oraș din țară

(P) ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, a ajuns la a treia sesiune de prezentare a autobuzului electric ATP Bus e-UpCity, la cererea autorităților locale din Făgăraș. Produsul ATP Bus a fost lansat oficial pe piața din România în data de 13 mai a acestui an.

Cu o activitate de peste 25 de ani în domeniul auto, ATP Group și-a dezvoltat începând cu 2019 segmentul producție auto. Astfel a luat naștere o noua marcă auto: ATP Trucks. De la ATP Trucks avem basculanta și betoniera Truston 8×4, capul tractor Truston 4×2 și autobuzul electric cu omologare europeană ATP Bus e-UpCity.

Este încurajator cum s-a conturat, pentru început, graficul sesiunilor de prezentare pentru ATP Bus: am avut prima testare, pentru o lună, la compania de transport locală din Oradea. Apoi imediat, pentru doua săptămâni, în perioada 22 iunie – 02 iulie, ATP Bus a rulat la SC Braicar SA în Brăila. Din 06 iulie e-UpCity este transferat pentru teste în municipiul Făgăraș și purtăm deja discuții pentru viitoare acțiuni în alt oraș. Avem evaluările în urma sesiunilor din Oradea și Brăila și putem spune că sunt foarte bune. Am avut feedback de la mai multe categorii implicate în activitatea de exploatare a autobuzului nostru: management superior, coordonator de flotă, conducători auto. Rezultatele din punct de vedere tehnic au fost pozitive iar estetica exterioară și interioară, nivelul superior al confortului în e-UpCity au impresionat călătorii., declară Lucian Varga, Directorul general ATP Trucks.

Reamintim că prototipul ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL – gigantul bateriilor EV și furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe menționăm producătorul german ZF Friedrichshafen AG consacrat pe piața de profil, respectiv pe cei de la DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO iar sistemul de direcție este marca BOSCH/ZF.

e-UpCity 100% electric, cu arhitectura sa modernă șiprofilul ECO (ECOlogic & ECOnomic)poate răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi și poluante, dar și solicitărilor de optimizare a costurilor. Este o soluție alternativă și competitivă în procesul de modernizare a transportului public urban. Prețul de achiziție al unui model e-UpCity pornește de la 350.000 euro. Este o referință pentru că funcție de configurația și dotările solicitate de utilizator acesta crește. Garanția pentru caroserie și acumulatori este de 8 ani.

“Prindem tot mai mult curaj cu fiecare solicitare din partea autorităților locale și este onorant să le răspundem. Apreciem contribuția pe care o au în activitatea noastră, ca producători: când spun acestea mă refer la feedback-ul aplicat, realist în măsură să ni-l ofere în legătură cu prototipul nostru. Este evident deja că și la nivelul țării noastre există o preocupare majoră în sensul eficientizării și ecologizării transportului public și nu numai. Vom încredința reprezentanților Serviciului de transport public local Făgăraș autobuzul electric începând cu data de 06 iulie și până în 20 iulie. Așa cum am transmis deja, toate datele culese de dânșii în această perioadă sunt importante pentru evaluarea la care încă este supus e-UpCity”, a menționat fondatorul ATP Group, Mircea Cirț. 

Informații detaliate despre caracteristicile tehnice ale noului produs se pot regăsi pe site: http://www.atp-bus.com/. Distribuţia ATP Bus UpCity se va realiza prin dealer-ul auto al Grupului, anume prin ATP Motors (https://www.atp-motors.com/). Clienţii beneficiază astfel de servicii și produse integrate: servicii specializate de mentenanţă şi reparaţii auto în service-uri autorizate, acces la piese de schimb pentru autovehicule – originale dar și aftermarket, asistenţă în service caroserie cu decontare directă a asigurărilor, servicii specializate de consultanţă pentru achiziție și vânzare auto, posibilitatea de a recepționa oferte prin platforme de licitații, finanţare și asigurări auto.

Despre ATP Group

ATP Group activează din 1995 în domeniul auto ca furnizor de produse şi apoi servicii integrate pentru profesioniștii din lumea transporturilor. În 2019, strategia de inovare demarată o dată cu producția primelor produse ale ATP Trucks a consolidat poziția ATP Group pe piaţa auto din România și a făcut posibile noi parteneriate și oportunități de afaceri. Portofoliul diversificat repoziționează ATP Group ca și integrator de produse și sisteme pentru mobilitatea persoanelor și produselor.

Categories: Uncategorized

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*