Becleanul a făcut primele teste pentru autobuzele electrice

Becleanul a făcut primele teste pentru autobuzele electrice

Primarul orașului Beclean anunță că un autobuz electric, similar cu cele 8 cumpărate pentru linia verde a orașului de pe Someș, a fost testat ieri. Becleanul va fi primul oraș din Bistrița-Năsăud care va avea acest autobuze electrice pentru transportul în comun.

“Am reușit azi să testăm în orașul nostru un autovehicul electric similar celor 8 achiziționate cu fonduri europene, prin proiectul de mobilitate urbană durabilă. Acest tip de autovehicul electric va deservi întreaga populație a orașului și va cuprinde rute dintr-un capăt în celălalt al Becleanului și al cartierelor aparținătoare”, anunță primarul Moldovan.

În total, pentru Beclean, au fost cumpărate 8 autobuze electrice, 2 stații de încărcare rapidă, 7 stații de încărcare, 3.000 de carduri reîncărcabile, panouri de informare, licențe, laptopuri. Toate cele 8 autobuze urbane care au fost ofertate trebuie să îndeplinească obligatoriu condiţia de a fi fabricate de acelaşi producător şi sub aceeaşi marcă.

“Așteptăm cu încredere șoferii profesioniști să își depună CV-ul la Primăria Beclean în vederea angajării, fiindcă vor fi în total 20 de posturi disponibile, chiar lansăm și doamnelor această provocare”, mai anunță Nicolae Moldovan.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*