Bistrița-Năsăud, județul fără niciun expert atestat pe siguranță seismică

Bistrița-Năsăud, județul fără niciun expert atestat pe siguranță seismică

Bistrița-Năsăud este unul dintre cele șapte județe ale României care nu are niciun expert tehnic atestat în domeniul siguranței seismice – arată Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

MDLPA va organiza în iunie a.c. un nou examen de atestare profesională a experților tehnici și a verificatorilor de proiecte – a anunțat recent ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

”Consolidarea clădirilor expuse riscului seismic a reprezentat, încă de la începutul mandatului meu de ministru, o prioritate absolută și ne propunem să atestam un număr suficient de experți tehnici, mai ales pentru cerința fundamentală rezistență mecanică și stabilitate, întrucât aceștia au competențe pentru expertizarea tehnică a construcțiilor, inclusiv în ceea ce privește evaluarea seismică”, a subliniat Cseke Attila.

Ministrul a arătat că în județele cele mai expuse riscului seismic din România sunt, culmea, foarte puțini experți în acest domeniu sau nu sunt deloc. De exemplu, în județul Gorj, afectat luna trecută de cutremure, este înregistrat un singur expert tehnic, la fel și în județul Vrancea, care a suferit un cutremur de magnitudinea 4,1°, sau în județul Buzău. În județele Bistrița-Năsăud, Ialomița, Giurgiu, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vaslui nu există niciun expert tehnic atestat.

Categories: Life & Style, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*