Bistrițenii de la DATACOR investesc 5 mil. euro într-un parc fotovoltaic la Domnești

Bistrițenii de la DATACOR investesc 5 mil. euro într-un parc fotovoltaic la Domnești

Datalink, o companie deținută de Datacor (familia Bilegan), vrea să investească aprox. 5 mil. euro într-un parc fotovoltaic la Domnești (com. Mărișelu).

Parcul fotovoltaic va avea o putere instalată totală de 4,99 MW și va fi construit pe un teren de 3 hectare aflat în proprietatea Parohiei Ortodoxe Domnești, pentru care Datalink a obținut drept de superficie pentru maximum 30 de ani.

Energia electrică produsă în viitor va fi introdusă în SEN printr-o linie electrică subterană (LES) 20 kV, cu lungimea de aprox. 400 m, care va fi racordată la LEA 20 kV Bistrița Șieuț.

Durata de execuție a parcului este de 6 – 9 luni iar durata de funcționare estimată este de 25 ani. Proiectul este acum în fază de obținere a documentațiilor și avizelor necesare.

Datalink este o firmă deținută 100% de Datacor, unul dintre furnizorii importanți de soluții pentru comunicații și securitate, operând în segmentele office, retail, industrial și energie verde. Datacor a rulat 38,4 mil. lei în 2021, cu aproape 100 de angajați.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*