COMELF s-a descurcat onorabil în 2019, dar 2020 e acoperit de ceață

COMELF s-a descurcat onorabil în 2019, dar 2020 e acoperit de ceață

Compania COMELF, producător de echipamente energetice și de componente pentru mașini terasiere, a reușit în 2019 să-și mențină cifra de afaceri și profitul net aproape de nivelul din anul anterior, în condițiile problemelor legate de forța de muncă sau de majorarea obligatorie a salariilor impusă de stat.

Potrivit cifrelor raportate recent la Ministerul Finanțelor, Comelf Bistrița a avut venituri de 149,2 mil. lei, față de 151 mil. în 2018. Profitul net a fost de 2,6 mil. lei, față de 2,8 mil. în anul precedent.

Din cauza pandemiei, 2020 pare a fi un an în care compania bistrițeană va suferi un recul mai accentuat. Rezultatele la T1 au întărit această afirmație, profitul scăzând cu 37,8% raportat la aceeași perioadă a anului trecut.

“Posibilitatea șomajului tehnic a fost o măsură utilă, însă clienții din Italia, deși și-au reluat activitatea încă nu plasează comenzi, afirmând că nu pot face previziuni mai devreme de luna septembrie a.c.; în aceste condiții, pentru persoanele care s-au aflat în șomaj tehnic (aproximativ 30% în cazul Comelf) există în continuare riscul disponibilizării, fiind necesare soluții guvernamentale pentru evitarea unei asemenea situații, până la reluarea activității în condiții normale“, a explicat Gheorghe Cenușă, într-o întâlnire cu mediul de business organizată de Prefectură și Camera de Comerț.

Comelf SA, parte a grupului Uzinsider, este unul dintre marii producători de echipamente industriale din România, cu afaceri de 149,2 mil. lei și cca. 800 de angajați în 2019. Compania bistrițeană, cu rădăcini de aproape 50 de ani în industria românească, este unul dintre cei 12 fondatori ai Bursei de Valori București (BVB).

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*