DAN STEEL moare la Beclean, dar face cel mai bun profit din istorie la Negrești Oaș

DAN STEEL moare la Beclean, dar face cel mai bun profit din istorie la Negrești Oaș

În timp ce combinatul DAN STEEL Beclean a avut o pierdere netă de 30 mil. lei în 2019, alte două afaceri ale antreprenorului sătmărean Dan Vasile i-au adus acestuia un profit cumulat de 13 mil. lei.

Prima dintre aceste două afaceri, DAN STEEL Negrești Oaș, este legată direct de combinatul din Beclean, la care deține 84% din acțiuni. Teoretic, firma din Negrești Oaș se ocupă cu comerțul cu ridicata al metalelor și minereurilor metalice, deci foarte probabil că prin ea trece o bună parte din producția realizată la Beclean. După un profit infim realizat în 2018 (0,1 mil. lei), anul trecut a reușit cel mai bun rezultat net din istoria companiei: 9,3 mil. lei.

În paralel, RAPID SA Bistrița i-a adus familiei Vasile un profit de 3,7 mil. lei, care a provenit practic din vânzarea către LIDL a terenului de 10.000 mp și a construcțiilor aferente situate în Bistrița, Str. Andrei Mureșanu. Profitul din 2019, plus profituri din anii anteriori, în sumă totală de 4,3 mil. lei, au fost deja repartizate acționarilor Rapid SA (familiei Vasile), în AGA din 14 aprilie 2020.

Familia Vasile mai controlează o a treia afacere profitabilă în județul Bihor: HELIOS SA. Aici, Dan Steel Negrești Oaș e acționar cu 79%, iar în ultimii ani profiturile nete au depășit 1 mil. lei. Pentru 2019, încă nu sunt rezultate oficiale.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*