Foștii patroni de la TEHTON executați silit pentru datorii de milioane de euro. Licitație pentru un teren de 11 ha la Lechința

Foștii patroni de la TEHTON executați silit pentru datorii de milioane de euro. Licitație pentru un teren de 11 ha la Lechința

Foștii proprietari ai stației de betoane TEHTON Bistrița, Ioan și Gabriela Ilișuan, sunt executați silit de către Alpha Bank, care dorește recuperarea sumei de 1,33 milioane euro, credite și dobânzi.

Executorii judecătorești au stabilit o licitație pentru un teren deținut de familia Ilișuan la Lechința, în suprafață de 11 hectare, plus câteva construcții vechi care au aparținut odinioară fostei fabrici de zahăr din localitate. Prețul de pornire a licitației, care va avea loc în data de 21 august 2018, este de 2,1 milioane lei, cu 25% sub prețul indicat de evaluatori. În cazul în care nimeni nu va licita, va urma o nouă încercare în termen de 30 de zile, iar prețul va fi de 75% din cel de la prima licitație. “Dacă nu se obține prețul de începere a licitației și există cel puțin doi licitatori, la același termen bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30% din prețul de pornire a primei licitații”, susțin executorii.

Terenul respectiv și imobilele au fost ipotecate în trecut atât la Alpha Bank (drept de ipotecă de 1,2 milioane euro), cât și la BCR (drept de ipotecă de 4,5 milioane dolari).

În urmă cu un deceniu, TEHTON rula peste 3 milioane euro anual din fabricarea produselor din beton și avea aproape 100 de angajați. În vara anului 2014, TEHTON a intrat în insolvență.

O parte din afacere, TEHTON Agregate SRL (care se ocupa cu extracția pietrișului și nisipului), a ajuns în proprietatea antreprenorului Vasile Coruțiu (cunoscut azi pentru resortul Fisherman’s de la Colibița), care însă nu a desfășurat nicio activitate pe această firmă.

Categories: Business in top

About Author