FRASINUL aduce în Bistrița-Năsăud primii 30 de muncitori vietnamezi

FRASINUL aduce în Bistrița-Năsăud primii 30 de muncitori vietnamezi

Compania FRASINUL, unul dintre cei mai mari constructori locali, va angaja, începând din luna martie, 30 de muncitori din Vietnam, care să suplinească lipsa de forță de muncă pe șantiere.

Compania deținută de familia Larionesi este a doua după Comelf SA care anunță importul de forță de muncă, în contextul în care nu găsește muncitori pe piața internă. Cei 30 de vietnamezi, din care unul este bucătar, au fost selectați deja și sunt în faza procedurilor legate de primirea vizei pentru România. Ei vor primi cazare din partea companiei și susținere deplină în perioada de acomodare.

COMELF a anunțat că așteaptă curând 20 de indieni, care vor lucra, în special, pe mașini cu comandă numerică.

Potrivit informațiilor BistritaBusiness.ro, mai multe companii din județ se află în diferite etape de recrutare a unor angajați străini.

FRASINUL, care rămâne din acest an doar cu divizia de construcții, după ce activitățile de prelucrare a lemnului au fost transferate la alte companii din grup, rulează anual peste 70 de milioane lei, cu aproape 300 de angajați. Firma are lucrări contractate în mai multe județe din România.

Categories: Business in top

About Author