Investiție de 900.000 lei la Centrul de Agrement din Sg. Băi

Investiție de 900.000 lei la Centrul de Agrement din Sg. Băi

Direcția Județeană de Sport și Tineret Bistrița-Năsăud a lansat o licitație pentru desemnarea unui constructor care să facă o serie de lucrări pentru modernizarea Centrului de Agrement pe care instituția îl are la Sângeorz Băi. Bugetul pus la bătaie este de 900.000 lei.

Lucrările de reparație se vor realiza în interiorul Clădirii corpului A la etajul 2 iar la corpul B în interior și la acoperiș. La corpul A se va da tencuiala jos, se va spăla și se va tencui mecanizat. Se vor reface instalațiile electrice și se vor înlocui corpurile de iluminat si aparatajele (prize, întrerupătoare).

Pereții se vor gletui și se vor zugrăvi în 2 straturi de lavabilă albă. Pardoseala din parchet se va desface, urmând a se turna o șapă mecanizată brută de circa 5 cm pentru egalizare. În camere se va monta o mochetă lipită și plintă de PVC, se va înlocui tâmplăria de lemn cu una noua de PVC. Se vor înlocui ăi ușile interioare din lemn de la baie și de la intrare cu altele noi din PVC.

În baie se vor înlocui instalțiile de canalizare și alimentare cu apă cu altele noi și se vor monta obiecte sanitare noi. Pardoseala va fi din gresie identică cu pereții, care se vor placa cu faianță pâna în tavan la înalțimea de 2.9 m.

Pardoseala holului din camere se va placa cu gresie antiderapantă cu adeziv și chit de rosturi similar cu gresia, de asemenea se va pune și plintă de 10 cm identică cu gresia. Instalația termică se va reface din nou, se va suplimenta cu radiatoare de baie în fiecare cameră și se vor suplimenta și în camera, acolo unde este cazul.

Pe holul de la etajul 2 se va monta o gresie similară celei exitente, se va inlocui tâmplăria din lemn cu una nouă de PVC la uși și ferestre. Pe casa scării se va da tencuiala jos, se va spăla și se va tencui mecanizat, se va gletui și se va zugrăvi în 2 straturi de culoare albă. Balustrada existentă se va demonta și se monta una nouă de inox inoxidabil.

La parter se va înlocui tâmplăria de lemn cu una nouă de PVC la ușile de la intrare. Se vor monta 2 cutii de hidranți autorizate conform stas 671/2. Camera centralei pe gaz se va demonta în totalitate, instalația de încălzire inclusiv pufferul se va înlocui cu unul nou. Se vor reface toate instalțiile din nou și se vor automatiza corespunzator pentru o eficiență mai bună. Se vor înlocui pompele de circulație cu altele mai mari. Se va monta un distribuitor care să separe circuitele pe etaje.

În interior se va da tencuiala jos, se va spăla și se va tencui mecanizat, se va gletui și se va zugrăvi în 2 straturi de culoare albă. Circuitul electric se va separa în tablou și se va reface în confomitate cu cerințele camerei. Se vor lua în calcul toate cele necesare pentru toți consumatorii existenți. Pardoseala se va placa cu gresie antiderapantă cu adeziv și chit de rosturi similar cu gresia, de asemenea se va pune și plintă de 10 cm identică cu gresia.

În camera centralei pe lemn tavanul existent se va placa cu rigips rezistent la foc. Pereții exteriori se vor izola cu polistiren expandat de 10 cm, de asemenea decorativa va fi similară celei existente. Pereții interiori se vor tencui și driscui cu tinci alb. Zugrăveala va fi executată cu lavabilă albă în două straturi. Centrala pe lemn se va racorda la coșul de fum existent cu un burlan din inox de diametrul de 300. Pompele de circutație se vor calcula în funcție de debitul necesar și se va lega la distribuitorul din camera centralei pe gaz. Se vor lua în calcul toate cele necesare inclusiv sistemul de alimentare cu energie electrică.

La corpul B se va demonta planșeul de OSB, lambriurile de lemn, pereții de OSB. Se va întări structura acoprișului acolo unde este necesar. Se vor demola anumiți pereți de compartimentare și se va face o zidărie din BCA. Pereții exteriori și tavanele se vor izola cu vatș bazaltică de 20 de cm și se vor placa cu rigips. Se vor realiza 2 băi cu dușuri lavoare și wc-uri, pentru băieți și pentru fete. La dușuri se vor lua în calcul pereți despărțitori de PVC.

Pardoseala holului se va placa cu gresie antiderapantă cu adeziv și chit de rosturi similar cu gresia, de asemenea se va pune și plintă de 10 cm identică cu gresia iar în camere se va monta parchet laminat de 10 mm de trafic intens. Tabla acoperișului se va schimba cu una noua similară corpului A.

Se va lua în calcul o scara de incendiu din structura metalică vopsită cu vopsea ignifugă. La parter sala de luat mese, cămara și bucătăria se va zugrăvi din nou.

Licitația pentru atribuirea lucrărilor va avea loc în 21 iulie.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*