MATEROM finalizează în iunie extinderea reprezentanței Mercedes și Skoda, cu 2 mil. euro

MATEROM finalizează în iunie extinderea reprezentanței Mercedes și Skoda, cu 2 mil. euro

Grupul Materom, reprezentant Mercedes și Skoda în Bistrița-Năsăud, dealer și al altor mărci în județe precum Mureș, Brașov, Sibiu, își finalizează investiția de 2 mil. euro de la Bistrița în luna iunie a.c. și are planuri de a intra și în sectorul producției și furnizării de energie, cu un parc fotovoltaic.

Extinderea reprezentanței Mercedes Benz și Skoda din Bistrița a costat cca. 2 mil. de euro, sumă care include și terenul achiziționat. 

Viitorul parc fotovoltaic, cu o capacitate de 4MWh, va fi construit pe pe un teren de 6 hectare în comuna Cristești de lângă Târgu Mureș. Lucrările de construcție vor începe în 2023 și au ca termen de finalizare anul 2024.

Cu sediul central în Târgu Mureș și controlat de familia Baciu, grupul Materom este totodată unul dintre cei mai mari comercianți cu ridicata de piese și accesorii pentru autovehicule. Cifra de afaceri înregistrată la nivel de grup a fost de 179 de milioane de euro anul trecut, iar profitul net de 2,7 milioane de euro. Pentru 2022, grupul estimează o creștere de 25% a afacerilor, la 223 de milioane de euro, și un profit net de 4 milioane de euro.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*