Prețul pentru DAN STEEL Beclean a ajuns la un sfert din evaluarea inițială, de 28,8 mil. euro!

Prețul pentru DAN STEEL Beclean a ajuns la un sfert din evaluarea inițială, de 28,8 mil. euro!

După un an de licitații ratate, creditorii fostului combinat DAN STEEL nu mai au răbdare și au dat CITR mână liberă să facă reduceri masive de prețuri, în speranța că își vor recupera mai repede măcar o părticică din banii îngropați în afacerea familiei Dan Vasile.

Oficial, noul preț al combinatului este de 7,5 mil. euro (plus TVA), de patru ori mai mic decât valoarea estimată inițial, 28,8 mil.euro (plus TVA). Lichidatorii de la CITR așteaptă oferte.

Fabrica din Beclean are un teren de peste 40 de hectare, din care 4,5 hectare în extravilan, și construcții cu o suprafață totală utilă de 75.460 de metri pătrați. Vânzarea face parte din planul creditorilor de a valorifica activele societății intrate în faliment în martie 2022, după doi ani de insolvență. Fabrica este organizată în spații de producție separate pentru trefilare, zincarea sârmelor, confecționarea cuielor, plastifierea panourilor de gard și a confecțoonarii gabioanelor, precum și clădiri destinate depozitării produselor, activităților auxiliare și administrative.

Compania a intrat în faliment cu datorii de circa 175 milioane lei, echivalentul a aproximativ 35 de milioane de euro. Principalii creditori ai fabricii sunt instituțiile statului, băncile Unicredit, OTP și Garanti și furnizori precum Tinmar Energy și ArcelorMittal.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*