Profit de 8 mil.lei pentru cei mai mari producători de lactate și brânzeturi

Profit de 8 mil.lei pentru cei mai mari producători de lactate și brânzeturi

În Bistrița-Năsăud există 17 firme specializate pe fabricarea și vânzarea de produse lactate și brânzeturi. Antreprenorii care conduc aceste companii învârt afaceri de zeci de mil. lei, iar profitul e pe măsură. 

Cea mai profitabilă companie producătoare de lactate și brânzeturi este Carmo Lact Prod condusă de omul de afaceri Alin Neagoș. Potrivit datelor furnizate de site-ul Ministerului de Finanțe, în 2018, fabrica de la Monor aducea profit de 3,17 mil. lei.

Pe locul II în ceea ce privește profitul din afaceri cu lactate și brânzeturi seaflă firma familiei Roman. Compania Romfulda a fost înființată în anul 1994 și de atunci a reușit să se dezvolte ajungând la o cifră de afaceri ce în 2018 trecea de 48 mil. lei, iar profitul a fost de2,16 mil. lei.

Poziția a III a în topul celor mai profitabile firme din domeniul producătorlor de lactate și brânzeturi se află o firmă din Teaca. Lacto Sinelli a obținut în 2018 profit de 1,3 mil.lei.

Lech Lacto aparține antreprenorului Ștefan Rașca și în 2018 a obținut un profit de 0,51 mil. lei. Firma a fost deschisă în 1994 și are aproape 100 de angajați.

Eliezer Prod din Lunca Ilvei este un alt producător renumit din județ. Cu profit ceva mai mic, 0,45 mil. lei, firma controlată de familia Leșan se află pe locul V în topul celor mai profitabile companii din domeniul producătorilor de lactate și brânzaturi.

Ionela Vinca a deschis în 2003 firma Vinca Lact. Începutul a fost timid, iar în primii ani compania a mers mai mult pe pierdere. Din 2009 lucrurile s-au schimbat și a apărut și profitul, iar potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului de Finanțe, în 2018 compania realiza profit de 0,27 mil. lei.

Soții Cicai Ioan și Elena au deschis, la Năsăud, firma Criscicai în anul 1999. Chiar dacă a avut și ani mai puțin buni *(2014 pierdere de peste 40.000 lei), compania a revenit pe trndul ascendent, iar în 2018 raporta profit de 0,13 mil. lei.

 

 

Categories: Business in top

About Author