SUPERCOM primește 200.000 lei de la Primăria Bistrița

SUPERCOM primește 200.000 lei de la Primăria Bistrița

În ședința de Consiliu Local s-a decis ca operatorul de salubritate Supercom să primească 200.000 lei de la Primăria Bistrița. Alocarea acestor bani a primit 11 voturi “pentru”, 4 “împotrivă” și 2 “abțineri” din partea aleșilor locali.

Ședința de Consiliu Local a fost convocată de primarul Ovidiu Crețu și viceprimarul Cristian Niculae, însă niciunul dintre ei nu a putut fi prezent la întrunire. Camelia Tabără (consilier local PSD), președintele de ședință, a explicat motivul pentru care Consiliu Local trebuie să aloce acești bani operatorului Supercom.

În acest moment, avem în Bistrița un serviciu de salubritate scump și prost. Pe contextul existent în care pandemia ne obligă la reguli maxime și stricte de igienă și de securitate sanitară, eu cred că dezideratul ieftin al unui serviciu de salubritate nu se poate pune, dar, cu siguranță așa cum au sesizat colegii noștri ca reprezentanți ai administrației, a ADI Deșeuri, se poate crește calitatea serviciului considerabil, prin componente educative, curățenie la punctele de colectare, monitorizarea oamenilor. Despre asta este vorba pentru că ne înspăimântăm cu toții de căldură, de ce se poate întâmpla în această perioadă grea, după care după ce ieși din starea dea lertă, noua administrație trebuie să își facă o strategie pe termen mediu și lung pentru aliniere la dezideratele europene”, a explicat Tabără.

Secretarul general al municipiului, Floare Gaftone, a explicat că Supercom are pretenția ca Bistrița să plătească taxă de salubrizare pentru 94.000 de locuitori, cât figurează la Institutul Național de Statistică. Ea a precizat însă că lucrurile nu stau chiar așa și că la Bistrița sunt aproximativ 61.000 de utilizatori.

Supercom are însă pretenția ca Bistrița să plătească pentru 94.000 de locuitori cu câți figurează la Institutul Național de Statistică. Este total greșit, dar noi trebuie să venim cu argumente bine argumentate. Când am plecat la drum, cu reglementările în vigoare, angajamentul operatorului a fost că va încheia acte cu toți utilizatorii, ulterior s-a răzgândit și am trecut la taxa de salubritate care e de 11,5 lei și să știți că încălcăm Legea salubrizării care conține principiul nediscriminării de către utilizator. De ce Unirea, Slătinița plătesc 11,5 lei, iar o comună bogată cum e Prundu Bârgăului doar 6 lei? Ar trebui să stăruim cu argumente legale inclusiv să atacăm actul administrativ”, a precizat secretarul municipiului.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*