Transilvania Broker: +7,3% la volumul primelor de asigurare, în T1 din 2023

Transilvania Broker: +7,3% la volumul primelor de asigurare, în T1 din 2023

În primele trei luni ale anului 2023, volumul primelor de asigurare distribuite de Transilvania Broker de Asigurare S.A. s-a apropiat de 233 mil. lei, cu 7,3% mai mult decât în T1 din 2022, generând venituri în valoare de 33,49 mil. lei și un profit net de 4.33 mil lei – arată raportul companiei înaintat ieri, 10 mai, către BVB.


“Întrucât primul semestru al anului 2022 a fost caracterizat de o creștere generală fără precedent a activității de intermediere în asigurări pe fondul redistribuirii polițelor City Insurance, perioada de referință (trimestrul I, 2022) reprezintă un termen de comparație puțin relevant pentru perioada de raportare. Mai mult, în contextul unor piețe de asigurări și de distribuție în asigurări aflate într-un proces prelungit de reașezare sub imperiul incertitudinilor legislative din sfera RCA și al repoziționării de forțe în spectrul concurențial pe toate clasele de asigurări, creșterea cu 19,1% a volumului de prime distribuite din clasele facultative, alături de creșterea de 4,4% pentru volumul de polițe RCA intermediate de Transilvania Broker reprezintă rezultate favorabile pentru trimestrul I al anului curent. Această apreciere câștigă consistență cu atât mai mult cu cât, pentru conducerea Transilvania Broker, activitatea de distribuție de asigurări facultative reprezintă vectorul de creștere strategică, prin potențialul foarte mare de creștere în România și prin impactul pozitiv major asupra profitului, în timp ce intermedierea de polițe RCA rămâne, potrivit
specificului pieței românești de asigurări, componenta critică de suport și consistență pentru creștere.” – se arată în raportul Transilvania Broker.

Veniturile realizate în T1 contribuie în proporție de 22,3% la veniturile bugetate pentru anul în curs, în timp ce, profitul raportat pentru primele 3 luni reprezintă 36% din profitul bugetat pe întregul an.

Transilvania Broker de Asigurare este unul dintre cei mai mari jucători din piața intermedierilor de asigurări. Afacerea a fost fondată și are sediul central la Bistrița și este controlată de Gabriel Login (42,1%) și Dan Niculae (26,45%).

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*