URBANA, trasă în jos de contractele cu Bârlad, Huși și Năsăud

URBANA, trasă în jos de contractele cu Bârlad, Huși și Năsăud

Firma de salubrizare nu a reușit în primul semestru al acestui an să se redreseze și a acumulat noi pierderi. Potrivit raportului semestrial, compania nu și-a putut desfășura activitatea de salubrizare în două dintre orașele unde are contracte, iar la Năsăud au fost probleme din cauza tariflului mult prea mic.

„Societatea s-a confruntat cu situații care au condus la nerealizarea obiectivelor financiare și la înregistrarea de pierdere”, scrie în raportul semestrial prezentat de Urbana.

Compania a încheiat contracte de salubritate în județul Vaslui la Huși și Bârlad și în județul Bistrița-Năsăud la Năsăud. Urbana nu  și-a putut însă desfășura activitatea așa cum avea planificat.

“Pe de o parte, deși ca și câștigătoare a licitației, societatea a încheiat contractul de concesiune a activității de colectare deșeuri în zona 4 – Bârlad și zona 5 – Huși, jud. Vaslui până la finele semestrului I 2019 nu a început activitatea din motive independente de noi. Inițial, începerea activității a fost condiționată de funcționarea stației de transfer de la Bârlad și a depozitului ecologic de la Rosiești, ca mai apoi să survină probleme privind concesionarea bunurilor concesionate de autoritatea contractanta operatorului cu privire la situația proprietarului acestuia, probleme privind implementarea legislației în ceea ce privește colectarea selectivă”, scrie în raportul semestrial prezentat de Urbana.

De asemenea, cei de la Urbana spun că la Năsăud serviciile au fost asigurate deși tarifele au fost la fel ca și cele de anul trecut. Urbana a solicitat creșterea prețurilor însă autoritățile locale au refuzat și s-a ajuns la instanță unde câștig de cauză a avut firma de salubritate. Judecătorii au decis că Primăria Năsăud să achite diferența de preț pentru perioada solicitată.

Din datele furnizate în raportul prezentat reiese că în prima jumătate a anului 2019 Urbana a înregistrat pierderi de aproape 170.000 lei.

 

 

 

Categories: Business in top

About Author