V.R.G. Bistrița și ANAF au băgat în insolvență o companie din grupul Metropolis

V.R.G. Bistrița și ANAF au băgat în insolvență o companie din grupul Metropolis

 

Monte Calm Group, compania bistrițeană producătoare a emisiunii Uniplay Show, urmașa Superbingo Metropolis, a intrat recent în insolvență (informație publicată în Buletinul Insolvenţei 14182/20.07.2017), între cei mai mari creditori situându-se societatea V.R.G. din Bistrița și statul român. Surse judiciare au precizat pentru Bistrița Business că V.R.G. are de încasat de la Monte Calm Group o sumă mare de bani, după ce a executat la comandă aproximativ 400 de tonete personalizate unde se vindeau bilete pentru Uniplay.

V.R.G., o companie deținută de Vasile Vasinca și Felicia Feldiorean, a fost zguduită din temelii de afacerea cu Monte Calm Group, înregistrând în 2015 o pierdere de 2,7 mil. lei, cea mai mare pierdere din istoria firmei. În data de 3 aprilie 2017, V.R.G. a depus la Tribunalul Bistrița-Năsăud o cerere de deschidere a insolvenței împotriva debitorului, dosarul fiind ulterior conexat celui în care era parte și ANAF, cu numărul 1565/112/2017. La 30 iunie a.c., ANAF susținea că Monte Calm Group are obligații restante de plată în valoare de cca. 1,8 mil. lei. Soluția a venit în 14 iunie, când instanța a acceptat deschiderea insolvenței Monte Calm Group și a desemnat ca administrator judiciar provizoriu pe Consult Management UV IPURL, cu sediul în Bistrița. 28 iulie a fost termenul pentru depunerea cererilor de admitere a creanțelor, iar 16 august este termenul stabilit pentru verificarea și finalizarea tabelului provizoriu al creditorilor. Definitivarea acestui tabel va avea loc la data de 8 septembrie 2017.

Monte Calm Group face parte din grupul de firme cunoscut generic sub denumirea Metropolis, unde proprietari, direct sau prin interpuși, sunt bistrițenii Radu Chifa și Petru Rus.

Aceștia derulează prin aproximativ 15 firme afaceri în domeniul jocurilor de noroc, imobiliare și hoteliere. Hotelul Metropolis din Bistrița, un restort foarte apreciat de turiști, este operat prin societatea Metropolis Grup, care a avut o cifră de afaceri pe topogan în ultimii 3 ani, de la 45,1 mil. lei în 2014, la 28,3 mil. lei în 2015 și la 11,6 mil. lei în 2016. La data de 30 iunie a.c., Metropolis Grup avea datorii restante spre ANAF de aproape 11 mil. lei, conform https://www.anaf.ro/restante/index.xhtml .

 

 

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*